|
تب دلار، آرامش سکه
|
دنیای اقتصاد
بازارهای داخلی برخلاف بازارهای جهانی بیشتر تاثیرپذیر از نوسانات بازار ارز بوده، در حالی که در هفته گذشته بازار ارز به خصوص دلار با شیب نوسانی رو به بالایی نگرانی زیادی را برای سرمایهگذاران به وجود آورده بود، بازار سکه با آرامش سپری شد. قیمت دلار هفته گذشته نزديك به یک هزار و 800 تومان شد، اما با تزریق دلار از سوی برخی از صرافیهای بزرگ عوامل دولتی و نيز هشدار مسوولان بانک مرکزی مبنی بر کاهش قیمت دلار در هفتههای آینده (زیرا به باور مسوولان بانک مرکزی بازار حبابی است) و تاکید بر این نکته که در روزهای آینده قیمتها به سطح پایینی میرسد، نوسان قیمت دلار در روزهای پایانی هفته گذشته کم شد و سطح قیمتها در محدوده 1570 تا 1620 در نوسان بود. البته با وجود اینکه روی تابلوصرافیها قیمت دلار یک هزار و 400 تومان بود، اما سطح خرید و فروشها بسیار پایین آمده و انتظارات برای آینده یکی از مهمترین دلایل کاهش دادوستدها بوده است. یکی از کارشناسان بر این باور است همه منتظر تصمیمات دولت در قبال وضعیت دلار هستند تا در این باره با شناخت بیشتری تصمیمگیری کنند، به نظر میرسد عدم اعتماد به سیاستهای اتخاذ شده هر روز در بازار بیشتر نمود پیدا میکند و سرمایهگذاران بیشتر نگران این پارادایم مهم هستند. در کنار نوسانات بازار ارز که به طور مستقیم روی بازار سکه (نقدی و آتی) تاثیر گذاشته، طرح پیش فروش مهمترین فاکتور تاثیرگذار برای آرامش نسبی قیمتها و از سویی کاهش حجم و ارزش مبادلات بوده است.
صبر و انتظار؛ تصمیم سرمایهگذاران
براساس گفته کارشناسان بازار آتی، معاملات بازار در شرایطی کاهش پیدا کرده که سرمایهگذاران بیشتر به حالت انتظار با صبر و طمانینه در حال پیشبینی و تحلیل اوضاع آینده هستند. این در حالی است که تحلیلگران معتقدند با توجه به نوسانات بازار ارز و از سویی نگرانیهای ادامه دار بابت شایعات مطرح شده در قبال آینده و از سویی طرح پیش فروش، هرگونه پیشبینی و تحلیل به خطا خواهد رفت زیرا فاکتورهای خارج از بازار همواره عرضه و تقاضا را تحت تاثیر قرار داده و رفتار در نظرگرفته معاملاتی سرمایهگذاران را با تردید همراه کرده است. در هر صورت هفته گذشته بازار آتی به گونهای سپری شد که روند معاملات با صفهای فروش همراه میشد، اما به دنبال این وضعیت و به تاثیر از نوسانات بازار ارز به یکباره با تشکیل صفهای خرید مواجه میشد، این در حالی است که همه بر این باورند بازار بیشتر با صفهای خرید رو به رو خواهد شد زیرا چشمانداز آینده همچنان صعودی است و کاهش قیمتها بیشتر برای سررسیدهای باز بوده است.در مجموع در بازار آتی 85 هزار و 865 قرارداد به ارزش 5 تریلیون و 999 میلیارد و 22 میلیون و 900 هزار ریال معامله شد که از لحاظ حجم و ارزش نسبت به هفته ماقبل به ترتیب 30/21 و 01/23 درصد رشد داشت. برای سررسیدهای دی ماه 4 هزار و 62 قرارداد به ارزش 251 میلیارد و 550 میلیون و 320 هزار ریال معامله شد. برای سررسیدهای اسفندماه نیز 10 هزار و 242 قرارداد به ارزش 667 میلیارد و 942 میلیون و 480 هزار ریال دادوستد شد. این در حالی است که برای سررسیدهای دور همچون اردیبهشت و تیرماه به ترتیب 21 هزار و 719 قرارداد به ارزش یک تریلیون و 494 میلیارد و 542 میلیون و 170 هزار ریال و 49 هزار و 842 قرارداد به ارزش 3 تریلیون و 584 میلیارد و 987 میلیون و 930 هزار ریال در پایان هفته به ثبت رسید. البته رشد مبادلات نشان میدهد هفته آینده نیز بازار با موقعیت خرید در سررسیدهای دور و از سویی گرفتن موقعیتهای فروش دنبال شود، اما همه پیشبینیها در این هفته بستگی به نوسانات بازار ارز و از سویی طرح پیش فروش سکه در بازار آتی دارد.
روند قیمتها در بازار آتی نیز به گونهای بود که برای سکههای دی ماه قیمت تسویه در روز پنج شنبه با رشد 6 هزار و 217 تومان نسبت به روز شنبه روبهرو بود. برای سکه اسفندماه نیز قیمتها در روز پنج شنبه با 4 هزار و 650 تومان رشد نسبت به روز ابتدایی هفته مواجه شد. این در حالی است که برای سررسیدهای اردیبهشتماه، قیمتها طی دوره مورد بررسی 6 هزار و 180 تومان رشد داشت. البته سررسیدهای تیرماه نیز با 5 هزار و 27 تومان افزایش نرخ همراه شد.
378 page views
|
|
|
|