|
پژوهشگران: ضعف حافظه از چهل و پنج سالگی شروع میشود
|
بی بی سی فارسی
تحقیقات جدید نشان می دهد که روند کاهش فعالیت های مغزی، از جمله از دست دادن حافظه، از سنین چهل و پنچ سالگی و به مراتب زودتر از آنچه که قبلا تصور می شد آغاز می شود.
در این تحقیقات که ده سال به طول انجامیده و نتیجه آن اخیرا در نشریه پزشکی بریتانیا (British Medical Journal) منتشر شده است، بیش از هفت هزار کارمند دولت بریتانیا در سنین چهل و پنج تا هفتاد سالگی شرکت داشتند.
در تحقیقات پزشکی از سال ۱۹۹۷ تا سال ۲۰۰۷، در مجموع ۵۱۹۸ نفر کارمند دولت مرد و ۲۱۹۲ نفر کارمند زن (مجموعا ۷۳۹۰ نفر) مورد پژوهش محققان دانشگاه لندن (UCL) قرار گرفتند.
آزمایشات انجام گرفته شامل حافظه، دامنه لغت و درک مطلب دیداری و شنیداری می شد. اختلاف در سطح تحصیلات این افراد نیز در رسیدن به نتایج تحقیق مورد توجه محققان گرفته است.
نتیجه به دست آمده نشان می دهد که حافظه، قدرت استدلال و مهارت درک مطلب افراد بین سنین چهل و پنج و چهل و نه سالگی کاهشی مشخص و حدود ۳.۶ درصد بروز می کند در حالیکه تا پیش از این، توجه پژوهشگران عارضه از دست دادن حافظه عمدتا معطوف به افراد شصت سال به بالا بود.
در میان مردان شصت و پنج تا هفتاد ساله، این کاهش ۹.۶ در صد بود و در میان زنان در همان سن، ۷.۴ در صد.
بدین ترتیب، کاهش فعالیت مغزی روندی تدریجی دارد که به موجب نتیجه این تحقیقات، در طول دو یا سه دهه نمایان می شود.
دکتر سایمون ریدلی، مسوول واحد تحقیقات در بنیاد تحقیقات آلزایمر بریتانیا می گوید که تغییر شیوه زندگی در کاستن ریسک ابتلای آثار کاهش فعالیتهای مغزی بسیار موثر است.
محققان می گویند که سیگار نکشیدن، کنترل فشار خون و کلسترول، افزایش فعالیت بدنی و خوردن غذاهای سالم به جای غذاهای چرب و یا غذاهای فرآوری شده همگی در کاهش ریسک ابتلا به آثار از دست دادن حافظه موثر هستند.
416 page views
|
|
|
|