Iranian Golden Pages Canada - Zarvaragh.com
Home Directory Promote Your Business Services Need Business Advice? About Us Contact Us  
 


Advanced Search



 




Contact us to promote your business
Your listing will appear on Google!
 
  

ببر مازندران نمی‌آید، فراموش کنید




نیکی محجوب
بی بی سی

درحالی که رئیس محیط زیست ایران اعلام کرده که امکان احیا ببر مازندران وجود دارد، ایمان معماریان دامپزشک حیات وحش، این کار را "غیر ممکن" دانست.

محمد جواد محمدزاده، رئیس سازمان محیط زیست ایران امروز ۲۸ آذرماه اعلام کرد که "با ترزیق دی ان ای از پوست و موی ببر تاکسیدرمی شده مازندران به ببرهای روسی، قرار است ببر مازندران به تدریج احیا شود."

رئیس محیط زیست در کنفرانس مطبوعاتی همچنین با تاکید بر اینکه زیستگاه میانکاله آماده پذیرش ببر است گفت:" این فصل، فصل جابجایی است و ما در حال بررسی هستیم که ۲ قلاده یا ۴ قلاده تحویل بگیریم، ضمن اینکه روسیه نیز آماده انتقال ببرها است."

این درحالی است که ایمان معماریان، دامپزشک حیات وحش در گفت و گو با بی بی سی فارسی،گفت‌:" تا آنجائیکه من می‌دانم و حتی با پیشرفت‌هایی که علم تاکنون داشته،این کار غیر عملی است. اینکه شما دی ان ای هر حیوانی را به چیز دیگری تزریق کنید و دی ان ای به سلول رفته و در هسته جایگزین شود، امکان ندارد."

آقای معماریان با اشاره به اینکه در تحقیقات اخیر روسیه تشابهات ژنتیکی میان ببر سیبری و مازندران مشاهده شده است، اضافه کرد حتی این ادعا عنوان شد که ممکن است ببر سیبری و مازندران یکی باشند اما هنوز ثابت نشده است.

درباره ببر مازندران
ببر مازندران که در برخی نقاط به آن ببر هیرکانی می‌گویند در جنگلهای مازندران، قفقاز، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان و غرب چین می‌زیسته که امروزه منقرض شده است.

آخرین ببر مازندران در سال ۱۳۳۸ در جنگل‌های مازندران، در منطقه گنبد کاووس، به دست یک شکارچی محلی شکار شد.


این دامپزشک حیات وحش بازسازی زیست‍‌گاه را نیز یکی دیگر از عناصر لازم برای احیا گونه‌های منقرض شده عنوان کرد و افزود که برای احیای جانوران منقرض شده مانند ببر، نیازمند احیای زیستگاه‌ آنها هستیم، وقتی زیستگاه این حیوانات را از دست داه‌ایم، فکر نمی‌کنم چنین کاری عملی باشد.

آقای معماریان همچنین ادامه داد ببر مانند یوزپلنگ حیوان آرامی نیست که بتواند درکنار انسان زندگی کند، به همین دلیل ببرهای سیبری را به باغ وحش بردند و به زیستگاهشان منتقل نکردند، "خودشان هم می‌دانند این کار امکان پذیر نیست."

ایران در سال گذشته از روسیه ببر سیبری خریداری کرد. ببرهای سیبری در سال ۱۳۸۹ به ایران وارد شدند. قرار بود این جانوران بعد از یک ماه به زیستگاه میانکاله منتقل شوند، اما به دلیل آماده نبودن این زیستگاه در شمال ایران بیر نر سیبریایی که در باغ وحش پارک ارم تهران نگهداری می‌شد پس از هشت ماه و چند روز، در دیماه سال گذشته به علت بیماری مشمشه تلف شد. ببرماده نیز قرار است در باغ‌وحش نگهداری شود.

بیماری مشمشه یک بیماری عفونی بسیار مسری در میان تک سم ها است. این بیماری در انسان به دنبال تماس مستقیم با حیوان آلوده یا تماس با بافت های آن منتقل می شود. انتقال انسان به انسان این بیماری بسیار نادر است و افراد مبتلا به دیابت بیشتر به این بیماری حساس هستند.

رئیس سازمان محیط زیست ایران گفت که "براساس حکم قطعی دادگاه باغ وحش مقصر شناخته شده و دلیل آن هم غذای نامناسبی بود که به این حیوان داده شد ،البته سازمان دامپزشکی هم قصور کرده است". به غیر از ببر نر سیبری، ۱۳ شیر نیز در این باغ وحش از بین رفتند.

برخی از کارشناسان معتقدند مسائل مطرح شده در مورد مرگ ببر سیبری و موضوعات پیرامون آن بیشتر نشان دهنده مشکلات داخلی میان سازمان محیط زیست، سازمان دامپزشکی و باغ وحش تهران است که به دلیل عدم هماهنگی حاضر به همکاری با یکدیگر نیستند.

اما در همین حال برخی از صاحبنظران معتقدند با توجه به مشکلات مالی و کمبود بودجه‌ای که همیشه گریبانگیر سازمان‌هایی نظیر سازمان محیط زیست است، بهتر است مسئولان این سازمان به جای برنامه‌های پرهزینه‌ای که امکان اجرای آن نیز بسیار سخت است، از آنچه برجای مانده حفاظت کنند و سرمایه‌ها را در ساماندهی و بهبود شرایط محیط زیستی ایران به کار برند.

آقای معماریان با عنوان این نکته که یک سری از گونه‌ها نظیر ببر و شیر ایرانی منقرض شده اما یک سری گربه‌سانان بزرگ دیگری مثل پلنگ و یوزپلنگ ایرانی در معرض خطر داریم گفت: "اگر قرار هست سرمایه گذاری کنیم آنچه را که داریم حفظ کنیم. می توانیم گونه‌ها و مناطق حفاظت شده‌ای که داریم را مورد توجه بیشتری قرار دهیم، اجازه ندهیم که از بین رفتن گونه‌های ایرانی مجدد تکرار شود، مسئله‌ای که اصلا تکرار آن بعید هم نیست."



623 page views
Want to convert pinglish to english?   Want to convert date?   Want to find out today's currencies' value?
         
Need a dictionary?   Want to download Zarvaragh's pdf version?   Need business advice?

 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
 
     
 
Head Office
Toronto, Ontario, Canada
Phone: 416-222-2211
Toll Free: 1-855-460-2211
Fax: 416-222-7422
mail@zarvaragh.com
   
3500 Dufferin Street
Suite 603 Toronto,ON M3K 1N2

Montreal, Québec, Canada
Toll Free: 1-855-460-2211
Fax: 416-222-7422
montreal@zarvaragh.com

Orange, California, USA
Phone: 714-978-4888
Toll Free: 1-855-460-2211
usa@zarvaragh.com

© 2011 www.zarvaragh.com
Sitemap:

Home
Add Your Business
Directory
Promote Your Business
Services
Need Business Advice
About Us
Contact Us
Website Legals
Download Zarvaragh Online Versions:

2015 - 2016
2014 - 2015
2013 - 2014
2012 - 2013
2011 - 2012
2010 - 2011
2009 - 2010
2008 - 2009
2007 - 2008
2006 - 2007
2004 - 2005