|
موافقت با احداث سومین سد بزرگ جهان در آمازون
|
بی بی سی فارسی
در اعماق جنگل های آمازون هنوز قبایلی از بومیان زندگی می کنند که تاکنون با دنیای امروز و مردمان شهرنشین هیچ تماسی نداشته اند.
دادگاهی در برزیل با احداث سومین سد بزرگ جهان روی رودخانه ژینگو در قلب جنگلهای آمازون موافقت کرده است.
قاضی کارلوس کاسترو مارتینی، روز جمعه (۱۶ دسامبر - ۲۵ آذر) با تجدید نظر در رای دادگاه بدوی، اعلام کرد که آغاز ساختمان سد بلامونته بر روی رودخانه ژینگو "برای ماهیگیران بومی و زندگی حاشیه نشینان این رودخانه آسیبی در بر نخواهد داشت".
موافقت دادگاه با درخواست تجدید نظر شرکت احداث کننده این سد در حالی صورت می گیرد که در اواخر تابستان گذشته، دادگاه بدوی به نفع ماهیگیران و فعالان محیط زیست رای داده بود و آغاز فعالیت ساختمانی این سد را ممنوع اعلام کرده بود.
اما در حکم جدید دادگاه اشاره شده که ادعای فعالان محیط زیست مبنی بر تاثیرات مخرب این سد بر برزگترین زیستگاه درختان (آمازون) در حد "فرضیه" مطرح شده و برای مشاهده تاثیرات واقعی زیست محیطی، باید پس از احداث این سد بررسی و تصمیم گیری کرد.
سد بلامونته در صورت احداث سومین سد بزرگ جهان خواهد بود.
فعالان محیط زیست معتقدند که احداث چنین سدهایی و به طور کلی الگوی توسعه ای که برزیل در سالهای اخیر دنبال می کند، می تواند میراث فرهنگی بومیان آمازون و محیط زیست بزرگترین جنگل های جهان را با خطر نابودی مواجه کند.
برزیل طی سالهای اخیر از شاخص رشد اقتصادی بالایی برخوردار بوده و به سرعت خود را در میان فهرست کشورهای بزرگ صنعتی و اقتصادی جهان گنجانده است.
سد بلامونته در صورت احداث توانایی تولید ۱۱ هزار مگاوات برق را دارد که برای توسعه صنعتی در برزیل ضروری است.
با این وجود، فعالان محیط زیست می گویند که احداث سومین سد بزرگ جهان در برزیل و در حالی که دومین سد بزرگ جهان هم در مرز میان برزیل و پاراگوئه احداث شده، می تواند روند گرمایش کره زمین را سرعت بخشد.
از جنگل های آمازون به عنوان بزرگترین میراث طبیعی جهان یاد می شود و برخی آنرا "ریه های کره زمین" می نامند.
از طرف دیگر، در اعماق این جنگل ها هنوز قبایلی از بومیان زندگی می کنند که تاکنون با دنیای امروز و مردمان شهرنشین تماسی نداشته اند و بهار گذشته دوربین های بیبیسی برای نخستین بار تصاویری از این قبایل را در حالی که با تعجب به هلی کوپتر نگاه می کردند، نشان داد.
363 page views
|
|
|
|