|
ایران: نیجریه جای ما را در اوپک نگرفته است
|
بیبیسی فارسی- نماینده ایران در اوپک می گوید این کشور همچنان دومین تولید کننده بزرگ نفت عضو اوپک است
محمد علی خطیبی، نماینده ایران در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گفته که ایران همچنان دومین تولید کننده نفت در این سازمان است و میزان صادرات، ملاکی برای ارزیابی جایگاه کشورهای عضو اوپک نیست.
آقای خطیبی به خبرگزاری مهر گفته که معمولا در سازمان اوپک ظرفیت تولید و تولید عملیاتی کشورها حرف اول را می زند و "هیچ وقت میزان صادرات ملاکی برای ارزیابی جایگاه کشورهای عضو اوپک نبوده است."
اخیرا اوپک در گزارش سالانه خود نوشت که در سال۲۰۱۰ میلادی ایران جایگاه خود را به عنوان دومین صادر کننده نفت از دست داده است و نیجریه روزانه دو میلیون و ۴۶۴ هزار بشکه نفت صادر کرده و جای ایران را گرفته است.
بنابر این گزارش، ایران در سال گذشته میلادی ایران روزانه دو میلیون و ۲۴۶ هزار بشکه نفت در روز صادر کرده است. ظرفیت تولید نفت ایران حدود چهار میلیون بشکه در روز است که بخشی از آن در داخل مصرف می شود.
آقای خطیبی می گوید "آمارهای منتشر شده مبنی بر تولید و صادرات نفت خام نیجریه دارای ابهاماتی است."
نماینده ایران در اوپک به خبرگزاری دانشجویان نیز آمارهای منتشر شده از سوی اوپک را زیر سئوال برده و گفته "معلوم نیست چگونه وقتی تولید این کشور (نیجریه) افزایش نداشته، صادراتش افزایش داشته است؟"
به گفته آقای خطیبی، کارشناسان ایرانی در حال بررسی این آمار هستند و "ارقام ارائه شده در این گزارش را مبهم می دانند و افزایش صادرات نیجریه را تائید نمی کنند."
الجزایر، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی٬ اکوادور، آنگولا و ونزوئلا کشورهای عضو این سازمان هستند.
ایران بعد از عربستان به عنوان دومین تولید کننده عضو اوپک است و آقای خطیبی می گوید که "مبنای سهیه بندی در اوپک تولید است نه صادرات و ایران کماکان دومین تولید کننده اوپک است و جایگاهش تغییری نکرده است."
گزارش سالانه اوپک در عین حال در کنار گزارش سقوط ایران از جایگاه دوم صادرکنندگان نفت، میگوید که ظرفیت پالایشگاهی این کشور با ۱۸ درصد افزایش بیشترین رشد را در میان ۱۲ کشور عضو اوپک داشته است.
بر اساس گزارش سالانه اوپک، ظرفیت تولید محصولات پالایشگاهی ایران به یک میلیون و ۷۴۱ هزار بشکه در روز رسیده است.
ایران در سال های اخیر به دلیل تحریم های بین المللی با مشکل تامین سرمایه برای توسعه صنعت نفت رو به رو بوده است به ویژه به دلیل اینکه شرکتهای بین المللی نفتی حاضر نیستند با ایران همکاری کنند.
وزارت نفت ایران میگوید که این کشور براى توسعه صنعت نفت و گاز خود در پانزده سال آینده به حدود ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذارى نیاز دارد و تحلیلگران بازار انرژى مى گویند که این کشور نمى تواند با اتکا به منابع داخلى، پول مورد نیاز توسعه میادین نفت و گاز را تامین کند.
تحلیگران بازار انرژی می گویند که حتی اگر ایران بتواند منابع مالی لازم را برای توسعه صنعت نفت و گاز تامین کند باز مشکل تامین فن آوری وجود دارد و این کشور ناچار است برای تامین تجهیزات مورد نیاز، هزینه های بیشتری بپردازد.
312 page views
|
|
|
|