|
تحول در طراحي روباتهاي پرنده
|
جام جم آنلاين
فناوري روباتهاي پرنده در سالهاي اخير و بويژه در پنج سال گذشته پيشرفت قابل توجهي داشته است به طوري كه هماكنون روي ايدههايي كار ميشود كه نتيجه آنها فناوريهايي همچون روباتهاي نظامي و شناسايي پرنده است.
اكثر روباتهاي پرنده مجهز به موتورهايي هستند تا با تكيه بر آنها به پرواز درآيند، اما اين روش محدوديتهايي را براي روبات پرنده ايجاد ميكند.
محدوديت در قدرت مانوردهي بخصوص در فضاهاي محدود ازجمله مشكلاتي است كه در استفاده از اين نوع سيستمهاي پروازي وجود دارد.
به تازگي گروهي از محققان با آگاهي از اين محدوديتها، روبات پرنده جديدي موسوم به Nano Hummingbird طراحي و ساختهاند كه قابليتهاي پروازي فوقالعادهاي دارد.
اين روبات پرنده كه قادر است در هر ثانيه بين 20 تا 40 بار بال بزند، ميتواند با تغيير زاويه و شكل بالهاي نازك و سبك خود، در مسير حركتي جديدي قرار گيرد.
گذشته از آن، قابليت درجا بال زدن تا 11 دقيقه را نيز دارد. اين روبات به اندازه كافي كوچك است تا از چارچوب پنجره يا فضاهاي محدود نظير آن عبور كند.
اين قابليت مهم به طراحان امكان نصب ميكروفن يا دوربينهاي كوچكي را روي آن ميدهد.
اين پرنده كوچك همچنين از ثبات پروازي بسيار خوبي برخوردار است به طوري كه حتي در محيطهايي كه باد شديدي ميوزد به راحتي به پرواز خود ادامه ميدهد.
پروژه ساخت اين روبات فعلا در مرحله پيشتوليد و ساخت نمونههاي اوليه قرار دارد. طراحان اين روبات در حال بررسي براي افزودن قابليتهاي بيشتري به آن هستند.
پيشبيني ميشود از اين فناوري نوين در كاربردهاي متنوعي همچون ماموريتهاي شناسايي در محيطهاي سخت و دور از دسترس كه پرواز و مانور روباتهاي پرنده فعلي در آن دشوار است، استفاده شود.
PopSci - مترجم: مهدي پيرگزي
782 page views
|
|
|
|