|
شرکت ملی نفت ایران ۱۵میلیارد دلار اوراق مشارکت میفروشد
|
بیبیسی فارسی- احمد قلعه بانی مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران می گوید که این شرکت در سال جاری ۱۵ میلیارد دلار اوراق مشارکت منتشر خواهد کرد.
خبرگزاری فارس به نقل از آقای قلعه بانی نوشته که در سال گذشته خورشیدی، شرکت ملی نفت ایران ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرده که نسبت به سالهای پیشتر ۹۰ درصد رشد داشته است.
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران مشخص نکرده که چه میزان از این اوراق مشارکت بوده است.
ایران در سالهای اخیر به دلیل تحریم های بین المللی با مشکل تامین سرمایه برای توسعه صنعت نفت رو به رو بوده است چون شرکت های بین المللی نفتی حاضر نیستند با ایران همکاری کنند.
برای همین ایران بخشی از پروژه های نفتی خود را به شرکت های داخلی واگذار کرده اما شرکت های داخلی هم با مشکل تامین منابع مالی و تجهیزات مواجهند و توسعه پروژه های نفتی با کندی پیش می رود.
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران می گوید که در سال گذشته خورشیدی ایران هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار اوراق مشارکت فروخته است.
در چند سال گذشته دولت ایران برای تامین منابع مالی برای توسعه میدانهای نفت و گاز، راههای مختلفی را آزمایش کرده است و فروش اوراق مشارکت ارزی و ریالی یکی از آخرین تلاش های دولت برای تامین منابع مالی توسعه صنعت نفت و گاز است.
البته به دلیل تحریم های بین المللی فروش اوراق مشارکت ارزی در بازارهای بین المللی با دشواری های زیادی رو به روست ولی ایران سال گذشته اعلام کرد که مقادیری اوراق مشارکت ارزی را در بازارهای بین المللی فروخته است.
حجم فروش اوراق مشارکت ارزی در مقایسه با اوراق مشارکت ریالی چندان زیاد نبوده و بخش عمده اوراق مشارکت، ریالی بوده است.
آقای قلعه بانی می گوید که "بخش مهمی از جذب سرمایه شرکت ملی نفت ایران ناشی از فروش اوراق مشارکت و استقبال گسترده مردم شریف ایران از خرید هفت و نیم میلیارد دلار اوراق مشارکت بوده است."
وزارت نفت ایران می گوید که این کشور براى توسعه صنعت نفت و گاز در پانزده سال آینده به حدود ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذارى نیاز دارد و تحلیلگران بازار انرژى مى گویند که این کشور نمى تواند با اتکا به منابع داخلى پول مورد نیاز توسعه میادین نفت و گاز را تامین کند.
تحلیگران بازار انرژی می گویند که حتی اگر ایران بتواند منابع مالی لازم را برای توسعه صنعت نفت و گاز تامین کند باز مشکل تامین تکنولوژی وجود دارد و این کشور ناچار است برای تامین تجهیزات، هزینه بیشتری بپردازد.
317 page views
|
|
|
|