|
اعتبار يك ميلياردي براي تبليغات فرش
|
جام جم آنلاين-
وزير صنعت، معدن و تجارت با انعقاد قرارداد يك ميليارد توماني توسط مركز ملي فرش به منظور تبليغ فرش دستباف در ساير كشورها موافقت كرد.
مهدي غضنفري در جمع گروهي از مديران حوزه فرش دستباف وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر در حوزه تبليغ فرش دستباف تلاش هاي جدي داشته باشيم به طور قطع بازار 500 ميليون دلاري خود را حفظ خواهيم كرد.
وي افزود: هرچند كه تا كنون هيچ كشوري نتوانسته بازار نيم ميليارد دلاري فرش دستباف ايران را تصاحب كند، اما براي ماندگاري درعرصه رقابت جهاني و به دست آوردن بازارهاي جديد بايد به تبليغات فرش دستباف در خارج از كشور اقدام كرد.
وزير صنعت، معدن و تجارت معتقد است: فرش دستباف به دليل قدمت هنري، ارزش افزوده بالا و اشتغالزايي جزو كالاهاي صادراتي اولويت دار جمهوري اسلامي ايران محسوب مي شود.
يادآورمي شود: اواخر شهريورماه امسال و درحاشيه نمايشگاه فرش دستباف وزير صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به پيشنهاد اتحاديه واردكنندگان فرش دستباف ايران به اروپا مبني بر اينكه اين اتحاديه در صورت تخصيص اعتبار از سوي دولت قادر است به مدت سه سال تبليغات فرش ايران در اين منطقه را برعهده گيرد، قول بررسي موضوع را داد.
غضنفري در آن نشست يكي از شروط پذيرش اين درخواست را افزايش سالانه 20درصد صادرات فرش به اروپا دانست و از مركز ملي فرش خواست تا پس از بررسي جوانب گزارشي را دراين خصوص به وي ارايه كند.
وزير صنعت ، معدن و تجارت همچنين در ادامه اين نشست كه در محل ساختمان مركزي وزارتخانه برگزار شد، با بيان اينكه فرش دستباف علاوه بر جنبه هاي هنري و خلاقانه ، از نظر اقتصادي اهميت بسياري دارد، افزود: بافت سالانه پنج ميليون مترمربع فرش در كشور و صادرات دو سوم توليدات به معناي آن است كه فرش ايراني در جهان همچنان حرف اول را مي زند و بايد براي ماندگاري اين بازار از هيچ كوششي فروگذاري نكرد.
از نظر وي، تبليغات و ثبت آثار ايراني (برند ايران ) در حفظ بازارها و ماندگاري توليدات فرش دستباف نقش مهمي را ايفا مي كند.
غضنفري بر توجه به خلاقيت ، تنوع و نوآوري در طراحي ، نقوش و رنگ آميزي فرش دستباف تاكيد كرد و گفت: بايد با در نظر گرفتن سلايق بازار مصرف، اين رويكرد را با ارايه طرح هاي جديد ادامه داد.
وزير صنعت، معدن و تجارت درادامه به موضوع تحريم فرش ايران از سوي دولت آمريكا نيز پرداخت و گفت: اين نوع محدوديت ها هيچ گاه كارساز نبوده و در شرايطي كه فرش ما به 32 كشور صادر مي شود، اولين كساني كه از اين نوع تصميم گيري ها متضرر مي شوند ، شهروندان آمريكايي مي باشند.
وي با طرح اين پرسش كه برخي كشورها تا چه زماني قادر خواهند بود ، به فشارهاي بي سرانجام خود عليه ايران ادامه دهند، عنوان كرد: با اين نوع تحريم ها و محدوديت ها بازار خود را از فرش دستباف ايراني محروم مي كنند ، اما با توجه به ظهور بازارهاي جديد مي توان آينده خوبي را براي فرش دستباف ايران ترسيم كرد.
وزير صنعت، معدن و تجارت از چين به عنوان يكي از متقاضيان جدي فرش دستباف ايراني نام برد و گفت:تجار چيني به انحاء مختلف درخواست تهيه فرش ايران را داشته اند.
در اين نشست همچنين برخي مسائل مربوط به فرش دستباف مطرح شد . (ايرنا)
326 page views
|
|
|
|