|
آلمان و لیبی به هم نزدیک میشوند
|
رادیو دویچه وله-با سفر وزیر اقتصاد آلمان به لیبی فصل تازهای از روابط دو کشور آغاز شده است. ۱۵۰ تن از مبارزان زخمی لیبیایی در بیمارستانهای آلمان معالجه میشوند. دولت انتقالی لیبی تمایل خود را به خرید فنآوریهای نوین آلمان ابراز کرد.
روز چهارشنبه ۱۲ اکتبر (۲۰ مهر) فیلیپ روسلر، وزیر اقتصاد آلمان به لیبی رفت. او روز پنجشنبه پس از دیدار با مقامات لیبایی اعلام کرد که کشورش حاضر به درمان ۱۵۰ تن از مبارزان لیبایی است که در درگیری با نیروهای طرفدار معمر قذافی زخمی شدهاند. روسلر گفت: «ما میدانیم که این افراد قهرمانان ملت لیبی هستند.»
ناظران سیاسی معتقدند که این اقدام دولت آلمان، برای التیام بخشیدن به زخم ناشی از واکنش این کشور به طرح حملهی نیروهای ناتو به ارتش قذافی است. آلمان در شورای امنیت سازمان ملل به این طرح رای ممتنع داد و خشم شورای ملی انتقالی لیبی را برانگیخت.
اکنون به نظر میرسد که این کدورت از بین رفته باشد. به گفتهی وزیر اقتصاد آلمان، دولت انتقالی لیبی برای دستیابی به فنآوریهای نوین آلمان ابراز تمایل کرده است.
علاوه بر آلمان کشورهای دیگر صنعتی نیز آمادگی خود را برای گسترش روابط دو جانبه با لیبی اعلام کرده و دست به اقداماتی زدهاند. همزمان با سفر فیلیپ روسلر به طرابلس، انتقال گاز لیبی به ایتالیا پس از هشت ماه از سر گرفته شد. کنسرن نفت ایتالیایی "انی" و شرکت ملی نفت لیبی مشترکا اعلام کردند که انتقال آزمایشی گاز از طریق خط لولهی "گرین استریم" با موفقیت انجام شده است. قرار است که از این طریق روزانه سه میلیون متر مکعب گاز به ایتالیا صادر شود.
شکست نیروهای طرفدار قذافی
خبرگزاری آلمان گزارش داد که نیروهای دولت انتقالی آخرین سنگرهای طرفداران دیکتاتور پیشین لیبی را فتح کردهاند. آنها در روز پنجشنبه ۱۳ اکتبر، بخش اعظم شهر سرت، زادگاه قذافی را زیر کنترل خود درآوردهاند. بر اساس این گزارش، تقریبا تمامی طرفداران مسلح قذافی دراین شهر بندری تسلیم شدهاند و تنها در شهر بنی ولید مقاومت و درگیریهای پراکنده به چشم میخورد.
در همین حال سازمان عفو بینالملل با انتشار گزارشی جدید، از وضعیت زندانیان در لیبی ابراز نگرانی کرد. این سازمان بار دیگربه دولت انتقالی لیبی هشدار داد که از نقض حقوق بشر توسط نیروهای طرفدار خود جلوگیری کند. در گزارش عفو بینالملل آمده است که انقلابیون دست به انتقامجویی زده و به شکنجه و ضرب و شتم هواداران قذافی و سایر کسانی میپردازند که گمان میرود در سرکوب قیام مردمی نقش داشتهاند.
عفو بین الملل پیشتر نیز با مطرح کردن کشتار سیاهپوستانی که "مزدوران آفریقایی" نامیده میشوند، از شورای ملی انتقالی ملی خواسته بود تا در برابر نژادپرستی و بیگانه ستیزی سکوت نکند.
دولت انتقالی لیبی بار دیگر قول داد که اننقادهای سازمانعفو بینالملل را جدی بگیرد و در مورد آنها تحقیق کند.
283 page views
|
|
|
|