|
رفتگان ۲۰۱۶؛ سالی شوم برای موسیقی جهان
|
مرگ چهار خواننده برجسته و صاحب سبک٬ سه نفر از مسنترین سیاستمداران جهان٬ مطرحترین فیلمساز ایرانی٬ مشهورترین بوکسور قرن بیستم و تعداد زیادی از چهرههای سرشناس دنیای هنر و سرگرمی روزهای زیادی از سال ۲۰۱۶ را تحت تاثیر خود قرار داد. در زیر خلاصهای از زندگی چند نفر از سرشناسترین کسانی که امسال در گذشتند - به ترتیب تاریخ درگذشت- آمده است. امسال به جز افراد این فهرست چهرههای سرشناس دیگری چون آلن ریکمن، جورج کندی و رابرت وان از ستارگان سینما، پیت برنز خواننده ٬الکسیس آرکت بازیگر سینما، هارپر لی، نویسنده کشتن مرغ مقلد، جورج مارتین، تهیهکننده موسیقی و زها حدید، معمار هم درگذشتند.
دیوید بوئی (متولد ۱۹۴۷) دیوید بوئی٬ خواننده٬ آهنگساز و ترانهسرای سرشناس بریتانیایی یکی نخستین چهرههای نامآور جهان بود که در سال ۲۰۱۶ در گذشت. او نهتنها یکی از مهمترین چهرههای موسیقی دهههای ۸۰-۱۹۷۰ بود٬ بلکه از نمادهای مشهور مد این دو دهه نیز بود.
یوهان کرویف ( متولد ۱۹۴۷) فوتبال هلند را به نام او میشناسند. مردی که نه تنها به عنوان بازیکن تیم ملی کشورش را به یکی از مهمترین تیمهای جهان در دهه ۱۹۷۰ تبدیل کرد، بلکه با سبکی که در بارسلونا پایه گذاشت که بعدها به "توتال فوتبال" مشهور شد، تاریخ این باشگاه را متحول کرد.
پرینس (متولد ۱۹۵۸) پرینس نیز مانند بوئی اسطورهای در سبک موسیقی خود بود و یکی از مهمترینهای چهرههای موسیقی در دهه ۱۹۸۰ محسوب میشد. او که علاوه بر سرودن ترانهها و ساختن آهنگهایش به نواختن چندین ساز مسلط بود٬ دهها ترانه در سبکهای مختلفی چون راک٬ فانک٬ سول٬ آر اند بی و پاپ اجرا کرد.
عباس کیارستمی (متولد ۱۹۴۰) فیلمسازی که با آثاری چون خانه دوست کجاست٬ زیر درختان زیتون و طعم گیلاس نه تنها معتبرترین جوایز جشنوارهها را به دست آورد بلکه سینمای ایران را سراسر جهان مطرح کرد.
محمد علی (متولد ۱۹۴۲) سلطان بوکس که این ورزش را با حاشیههایی که درست میکرد به یک نمایش جذاب تبدیل کرده بود. در دو چیز سرعتش شهره بوده٬ رقص پا و حرف زدنش. در رینگ با ضربههای بلند و قدرتمندش رقیبانش را ناکار میکرد و در خارج از آن با کری خوانیهایش.
جین وایلدر (متولد ۱۹۳۳) ازیگر و کمدینی که گرچه فیلمهای فراوانی بازی نکرده اما حضور در هر فیلمی آن را ماندگار کرده است. از زینهای شعلهور گرفته تا ویلی وانکا و کارخانه شکلات سازی.
شیمون پرز (متولد ۱۹۲۳) شیمون پرز تاریخ زنده اسرائیل بود. کسی که فعالیت سیاسی و نظامیاش را سالها پیش از تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ آغاز کرده و از بدو تاسیس آن همواره در دولتهای مختلف حضور داشت و تقریبا همه مناصب مهم سیاسی از وزارت دفاع و خارجه تا نخست وزیری و ریاست جمهوری را تجربه کرد.
بهومیبول آدولیادی (متولد ۱۹۲۷) هومیبول آدولیادی، پادشاه تایلند تا پیش از درگذشتش در ۸۸ سالگی طولانیترین دوره سلطنت را در میان پادشاهان و ملکههای جهان داشت. او درست هفتاد سال بر تخت سلطنت نشست.
لئونارد کوهن (متولد ۱۹۳۴) درست در روزهایی که واکنش به اعطای جایزه نوبل ادبیات به باب دیلن دنیای موسیقی را تحت تاثیر قرار داده بود٬ یکی دیگر از اسطورههای ترانهسرایی و استفاده کلام در موسیقی درگذشت.
فیدل کاسترو (متولد ۱۹۲۶) کاسترو که بیش از نیم قرن بر کوبا حکمرانی کرد سرانجام در ۹۰ سالگی درگذشت. با این حال آنقدر زنده مانده که بعد از نزدیک به ۶ دهه بار دیگر شاهد حضور آمریکاییها در کشورش باشد.
جان گلن (متولد ۱۹۲۱) سناتور جان گلن، در سال ١٩٦٢ با اولین فضاپیمای سرنشیندار آمریکایی به مدار زمین سفر کرد. او در روزهای پایانی سال و در سن ۹۵ سالگی درگذشت.
ژا ژا گابور (متولد ۱۹۱۷) کمی پیش از آنکه سال ۲۰۱۶ به پایان برسد٬ هنرپیشه سالهای طلایی هالیوود در آستانه صد سالگی درگذشت. ژاژا گابور که اصلیتی مجارستانی داشت٬ بازیگری در سینمای آمریکا را در دهه ۱۹۵۰ آغاز کرد و چهار دهه ادامه داد.
جورج مایکل (متولد ۱۹۶۳) در روز کریسمس خوانندهای درگذشت که یکی از ترانههایش از محبوبترین آهنگهای این تعطیلات است. جورج مایکل که یکی از ستونهای موسیقی پاپ در دهه ۱۹۸۰ بود در ۵۳ سالگی درگذشت. علت مرگ او هنوز اعلام نشده، اما به گفته خانوادهای در آرامش در خانهاش درگذشت.
899 page views
|
|
|
|