|
جایزه نوبل برای بررسی تاثیر سیاست های اقتصادی
|
بی بی سی فارسی- دو اقتصاد دان آمریکایی جایزه نوبل اقتصاد در سال ۲۰۱۱ میلادی را از آن خود کرده اند. توماس سارجنت و کریستوفر سیمز، برای آنچه که "تحقیقات تجربی" درباره رابطههای علت و معلولی در اقتصاد کلان خوانده شده این جایزه را گرفتهاند.
آنها در این باره تحقیق کردهاند که سیاستهای اقتصادی مانند بالا بردن نرخ سود یا کم کردن مالیاتها چه اثری بر متغیرهای اقتصادی مانند تورم و تولید ناخالص ملی دارد.
پروفسور استافان نورمارک، دبیر آکادمی سلطنتی علوم سوئد، کار برندگان امسال نوبل اقتصاد درباره "پیشبینی" اوضاع اقتصادی معرفی کرده است.
آقای نورمارک گفت: "آکادمی سلطنتی علوم سوئد، تصمیم گرفته که جایزه اسواریاس ریکسبنک در رشته اقتصاد که به یاد و خاطره آلفرد نوبل داده میشود را در سال ۲۰۱۱ میلادی به پروفسور توماس جی سارجنت از دانشگاه نیویورک آمریکا و پروفسور کریستوفر ای سیمز از دانشگاه پرینستون آمریکا اهدا کند. آکادمی دلیل انتخابش را برای تحقیقات تجربی آنها درباره رابطه علت و معلولی در اقتصاد عنوان کرده است."
آکادمی نوبل گفته که این دو نفر شیوههایی را ابداع کردهاند که با آن میتوان به این سوالها جواب داد که کم کردن مالیاتها و کم کردن نرخ بهره، چه تاثیری بر رشد اقتصادی و تورم میگذارد.
توماس سارجنت، در تحقیق خود شرایط بحرانی اقتصادی بعد از جنگ جهانی دوم را بررسی کرده و اینکه کشورهای درگیر در جنگ چطور توانستند با تورم افزاینده مقابله کرده نرخ رشد آن را کم کنند.
کریستوفر سیمز هم درباره تاثیر تغییرات موقت سیاستهای اقتصادی بر اقتصاد تحقیق کرده است.
این دو اقتصاد دان هر دو ۶۸ ساله هستند و به صورت مجزا تحقیق کرده اند. اما آقای سیمز امیدوار است که دولتها با روشی که این دو تحقیق کرده اند و با نتایجی که به دست آوردهاند بتوانند به روشهایی دست پیدا کنند که با آن، از شرایط بد اقتصادی در جهان رهایی یابند.
278 page views
|
|
|
|