|
'ایران پیش پرداخت خرید موشکهای اس ۳۰۰ را از روسیه پس گرفت'
|
بی بی سی فارسی- وزیر دفاع ایران گفته که روسیه پیش پرداخت خرید موشک های اس ۳۰۰ را پس داده و در مورد خط تلفن اضطراری بین ایران و آمریکا اظهار نظر کرده است.
سرتپپ پاسدار احمد وحیدی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران که همراه با هیات دولت به همدان سفر کرده، به خبرنگاران گفته است که ایران پیش پرداخت قرار داد خرید سامانه موشکی اس ۳۰۰ را از روسیه پس گرفته است.
قرارداد خرید سامانه موشکی اس ۳۰۰، که یک سیستم دفاع ضد هوایی ساخت روسیه است، در سال ۲۰۰۷ بین دو کشور امضا شد و در اجرای این قرارداد، تعدادی از نظامیان ایرانی برای طی دوره آموزش کاربرد این سیستم به روسیه اعزام شدند.
در ماه نوامبر سال گذشته، رئیس جمهوری روسیه قانون اجرای قطعنامه الزام آور شورای امتیت راجع به تحریم تسلیحاتی ایران را امضا کرد و اعلام داشت که براساس این قانون، دولت روسیه قرارداد فروش اس ۳۰۰ را قابل اجرا نمی داند.
مقام های ایرانی در چند مورد از طرح شکایت حقوقی علیه روسیه به دلیل تخلف از اجرای این قرارداد سخن گفتند اما طرف روسی، صدور قطعنامه شورای امنیت را مصداق "فورس ماژور" (قوه قهریه) توصیف و خودداری از عمل به قرارداد را از لحاظ قانونی موجه اعلام کرد.
شبکه موشکی اس ۳۰۰ برای شناسایی و انهدام هواپیماها و موشک های کروز دشمن طراحی شده و گفته شده است که هدف ایران از خریداری آن، مقابله با حملات هوایی احتمالی به تاسیسات هسته ای این کشور بوده است.
وزیر دفاع در عین حال گفته است که با وجود دریافت پیش پرداخت خرید موشک اس ۳۰۰، "از نظر ما این پرونده تمام شده تلقی نمی شود و همچنان باز است و این موضوع تعهدی است که طرف روسی باید آن را انجام دهد."
اگرچه وی توضیحی در این باره نداده است، اما ممکن است مقامات جمهوری اسلامی اقدام روسیه در توقف اجرای قرارداد را اقدامی موقتی دانسته و امیدوار باشند آن کشور در آینده، و احتمالا با لغو تحریم های تسلیحاتی علیه ایران، به این قرارداد عمل کند.
وزیر دفاع ایران همچنین از نمایش یک موشک کروز جدید ساخت ایران خبر داده است.
موشک کروز نوعی موشک هدایت شونده زمین به زمین یا زمین به دریاست که انواع گوناگونی از آن با قدرت تخریب و برد متفاوت در شماری از کشورهای جهان ساخته می شود.
احمدی وحیدی گفته است: "در هفته دفاع مقدس، موشک کروز قادر رونمایی شد و موشک کروز ظفر هم در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد."
خط تلفن سرخ
براساس این گزارش، وزیر دفاع ایران همچنین به برخی گزارش ها در مورد تمایل مقامات آمریکایی به برقراری "خط تلفن سرخ" بین ایران و ایالات متحده اشاره کرد.
در دوران جنگ سرد، بین مراکز تصمیم گیری آمریکا و شوروی بک خط ارتباط تلفنی ایجاد شد تا دو طرف بتوانند در موارد اضطراری با یکدیگر تماس برقرار کنند.
به خصوص، با توجه به اینکه هر دو کشور از تسلیحات اتمی برخوردار بودند، انتظار می رفت این خط ارتباطی مانع از آن شود که حوادث پیش بینی نشده به واکنش اتمی طرفین منجر گردد.
چندی پیش، یک نشریه آمریکایی به سیاستمداران آن کشور توصیه کرد که با توجه به حضور نظامی ناوگان آمریکا در خلیج فارس و احتمال برخورد تصادفی با ایران، بین دو کشور یک خط تلفن سرخ ایجاد شود.
همچنین، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، در یک کنفرانس خبری در نیوبورک، از برقراری خط تلفن تماس اضطراری بین ایران و آمریکا استقبال کرد و گفت: "خوب است که سیستم های هشدار دهنده برای ممانعت از برخوردهای ناشی از خطا وجود داشته باشد."
وی در عین حال از حضور نظامی کشورهای غربی در منطقه انتقاد کرد و افزود که راه حل اساسی این است که "هر نیروی نظامی در خاک خودش مستقر شود."
وزیر دفاع ایران نیز گفته است: "ما فکر می کنیم اساس استدلالی که آمریکایی ها در پیشنهاد خود برای خط تلفن سرخ بین ایران و آمریکا مطرح کرده اند، مخدوش است."
آقای وحیدی افزوده است: "آمریکایی ها می گویند برای اینکه تنش در منطقه وجود نداشته باشد، این خط تلفن را با ایران داشته باشیم، اما نظر ما این است که اگر خود آمریکایی ها از منطقه بروند، هیچ تنشی وجود نخواهد داشت."
در خبری دیگر در همین زمینه، به نقل از علی اکبر صالحی، وزیر خارجه، گزارش شده است که تصمیم گیری در زمینه پیشنهاد خط تلفن اضطراری با آمریکا بر عهده شورای عالی امنیت ملی است.
در عین حال، وی مشخص نکرده است که آیا مقامات آمریکایی به طور رسمی چنین پیشنهادی را مطرح کرده اند یا نه.
293 page views
|
|
|
|