|
امید برای بازیابی تحرک اندام فلج
|
نوروبریج؛ بازیابی توان حرکتی اندام فلج
به لطف دستاوردهای محققان دانشگاه ایالتی اوهایو در کلمبوس یک مرد مبتلا به فلج چهاراندام (کوادری پلژی) موفق شد با امواج مغزی خود، دست از کار افتاده اش را حرکت دهد.
ایان برکهارت ۲۳ ساله که پس از آسیب نخاعی از گردن به پایین فلج شده است، نخستین بیماری است که از فناوری نوروبریج استفاده می کند. نوروبریج یک سامانه انتقالی الکترونیک است که مغز را مستقیما به عضلات متصل می کند. به این ترتیب بیمار می تواند با ارسال فرمان، به صورت ارادی عضو فلج خود را حرکت دهد.
برای برکهارت تصور اینکه بتواند اعضایش را دوباره تکان دهد، پرهیجان و بسیار تعیین کننده است. او می گوید: «اگر بتوانید لیوان آبی را بردارید و بنوشید یا دندان هایتان را مسواک کنید یا غذای خودتان را بخورید و از عهده همه این کارها بربیاید، تغییر بزرگی در زندگی است.»
چاد بوتون، محقق ارشد شرکت باتل، تولید کننده نوروبریج، می گوید: «فرآیند بسیار شبیه به عمل بای پس یا کنارگذر قلب است، با این تفاوت که به جای انتقال دادن خون، امواج الکترونیکی جابجا می شوند. سیگنال از مغز گرفته می شود، از کنار اعضا آسیب دیده گذر کرده و مستقیما به ماهیچه ها مخابره می شود.»
لازمه استفاده از فناوری نوروبریج، کاشت ریزتراشه ای کوچکتر از یک دانه لوبیا در مغز بیمار است که در ناحیه مربوط به حرکت دست، فعالیت ها را رصد می کند. سیگنال ها بصورت مداوم جمع آوری می شوند و توسط نرم افزاری ویژه رمزگشایی شده و با تشخیص ماهیچه مقصد، به شبیه سازی الکتریکی ارسال می شوند که این شبیه ساز، ماهیچه را به حرکت درمی آورد. این روند در کسری از ثانیه و تقریبا آنی انجام می گیرد.
در چارچوب کارآزمایی بالینی، گروه تحقیقات قصد دارد نوروبریج را بر روی چهار بیمار دیگر آزماییش کند. این امید بزرگی برای معلولان حرکتی است. http://persian.euronews.com/2014/07/01/turning-dreams-into-reality/
746 page views
|
|
|
|