|
میلیون ها گذرنامه جعلی در فهرست اینترپل
|
پرونده گذرنامه های جعلی معمولا به پلیس بین الملل، اینترپل، انتقال پیدا می کند. همه ساله شمار پرونده های جعل گذرنامه افزایش می یابد.
بی دلیل نیست که مبارزه با جعل هویت یکی از اصلی ترین اهداف اینترپل است. خصوصا اینکه بسیاری از حملات انتحاری در غرب مانند یازده سپتامبر توسط افرادی صورت گرفت که اغلب هویتشان را جعل کرده بودند.
موضوع ناپدید شدن بوئینگ هواپیمایی مالزی بار دیگر معضل جعل هویت را تبدیل به بحث روز سازمانهای امنیتی و رسانه ها کرده است. البته اینترپل گفته است که گذرنامه های الکترونیکی کار قاچاقچیان و دلالان گذرنامه های جعلی را سخت تر کرده است اما به هیچ وجه نتوانسته است بطور کامل با مشکل جعل هویت مبارزه کند. چرا که موج درخواست گذرنامه های جعلی برای فرار از شرایط وخیم اقتصادی در کشورهای جهان سوم و کشورهای دیکتاتوری به بالاترین حد خود رسیده است.
همکارمان موفق شده است با مایکل اوکانل، دبیر عملیات اجرایی اینترپل گفتگو کند. وی در پاسخ به سوال همکارمان درباره مسافرانی که با گذرنامه های جعلی سفر می کنند می گوید: «زمان زیادی برای جستجوی بطری های آب یا دیگر اشیا مشکوک برای ورود به هواپیما صرف می کنیم، اما وقت زیادی به تایید هویت افراد اختصاص نمی دهیم، همین افرادی که قرار است سوار هواپیما شوند.
طبیعتا سفر با هواپیما گسترش زیادی در جهان پیدا کرده است. در نتیجه، امیدواریم تا دولت ها حساسیت های بیشتری برای کنترل هویت افراد به خرج دهند. اطلاعات اینترپل درباره گذرنامه های جعلی و دزدی، کاملا در اختیار سرویس های امنیتی است، آنها می توانند در زمان تشخیص هویت حساسیت بیشتری به خرج دهند.
شمار مسافرانی که با گذرنامه های جعلی سفر می کنند در حال افزایش است. با توجه به منابع ما بیش از 40 میلیون گذرنامه جعلی و دزدی در جهان وجود دارد. در مقابل چنین حجم بالایی، وظیفه نیروهای امنیتی، پلیس فرودگاه و ماموران کنترل بسیار مهم است و این افراد با توجه به اطلاعاتی که دارند می توانند مسافرانی که هویت جعل کرده اند را بازداشت کنند. همچنین فناوری گذرنامه ها پیشرفت زیادی کرده است. هویت واقعی در گذرنامه های بیومتریک احتمال تقلب را بسیار پایین می آورد. گذرنامه ها مانند کارت خودرو، مهم ترین منبع شناسایی افراد در فرودگاه ها هستند.»
Copyright © 2014 euronews
590 page views
|
|
|
|