Iranian Golden Pages Canada - Zarvaragh.com
Home Directory Promote Your Business Services Need Business Advice? About Us Contact Us  
 


Advanced Search



 




Contact us to promote your business
Your listing will appear on Google!
 
  

خلوت در حضور دیگران، ایرانیان و تلفن‌های همراه‌شان




حالا دیگر "هیچ‌کس تنها نیست"، همه "همراه" همراه دارند. وقتی صدای "همراه" درمی‌آید همه در حضور دیگران تنها می‌شوند. برخی هم با "همراه‌شان" در حضور دیگران خلوت می‌کنند. و این حکایت البته تنها در ایران نیست.
تلفن همراه، اولین بار توسط شرکت آمریکایی موتورولا در تاریخ ۳ آوریل ۱۹۷۳ با وزنی نزدیک به یک کیلوگرم تولید شد. با این تلفن همراه می‌شد ۳۰ دقیقه مکالمه کرد و به ۱۰ ساعت شارژ باطری نیاز داشت. حالا دیگر "هیچ‌کس تنها نیست"، همه "همراه" همراه دارند. وقتی صدای "همراه" درمی‌آید همه در حضور دیگران تنها می‌شوند. برخی هم با "همراه‌شان" در حضور دیگران خلوت می‌کنند. و این حکایت البته تنها در ایران نیست.
در ایران نخستین مرحله راه‌اندازی تلفن همراه با ظرفیت ۹۲۰۰ شماره در تهران به اجرا درآمد و پس از آن در سال ۱۳۷۳ با واگذاری ۴ سیم کارت به نهاد ریاست جمهوری، برای نخستین بار عرضه رسمی سیم کارت در ایران آغاز شد.
اولین مرحله ارائه سیم کارت با استقبال مردم روبرو شد و قیمت آن در بازار آزاد به ۲ میلیون تومان رسید. متقاضیان این دستگاه نوظهور در آن زمان برای دریافت سیم‌کارت با قیمت دولتی باید در صف‌های طولانی به انتظار می‌ایستادند.
در سال ۱۳۷۴ بعد از تهران با ظرفیت ۱۵ هزار شماره تلفن همراه، شهرهای اهواز، مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز نیز تحت پوشش شبکه قرار گرفتند. حالا در ایران ۱۱۸ میلیون سیم کارت به مشتریان واگذار شده و ۶۱ میلیون سیم کارت فعال وجود دارد.
در کمتر از ۲۰ سال بعد از ورود اولین سیم‌کارت‌ها به ایران، اکنون ضریب نفوذ تلفن همراه بالای ۱۱۰ درصد است و در حدود ۹۰ درصد جمعیت ایران از تلفن همراه استفاده می‌کند. طبق آمار روزانه ۳۸۰ میلیون پیامک در ایران ارسال می‌شود.
تلفن همراه تنها به‌عنوان یک وسیله ارتباطی باقی نماند و تغییرات رفتاری بسیاری را با خود به همراه آورد. اگر تلفن همراه خاموش نباشد و درون شبکه آنتن قرار داشته باشد، آنوقت کاربر، در همه جا قابل دسترسی است.
تلفن‌های همراه باعث شدند تا مکالمات خصوصی که در گذشته در محل سکونت و یا محل کار صورت می‌گرفتند، به محدوده عمومی کشانده شوند. حالا دیگران هم شاهد همه نوع گفت‌وگو هستند.
تحقیقات نشان می‌دهند که تقریبا نیمی از کاربران تلفن همراه به بیماری
Mobofobia
(بی موبایل هراسی) مبتلا هستند. این حالت اضطراب با تمام شدن شارژ باطری، اعتبار و یا خروج از شبکه بوجود می‌آید.
تلفن همراه بر رفتار زوج‌ها نیز تاثیر گذاشته است. زوج‌ها در کنار هم نشسته‌اند، اما هر یک چشم بر موبایل خود دوخته‌اند.
احساس "ناآرامی" در افرادی که تلفن همراه با خود دارند در جمع کاملا مشهود است. هر از گاهی درحالی که در جمع حضور دارند، اما گویا از آن خارج شده‌اند و تلفن همراه خود را کنترل می‌کنند.
حضور دائمی "اشخاص سوم" در نزد موبایل‌داران محسوس‌‌است. اغلب درست وسط مکالمه حضوری بین دو نفر، ناگهان زنگ تلفن همراه به صدا درمی‌آید و "شخص سوم" طرف مورد صحبت را می‌رباید.
براساس آمار موجود حدود ۲۲ درصد کودکان ۶ تا ۹ ساله به صورت مداوم از تلفن همراه استفاده می‌کنند. استفاده از تلفن همراه در محیط مدارس ممنوع شده است، اما بسیاری از خانواده‌ها کنترلی بر نحوه استفاده فرزندانشان از تلفن‌های همراه ندارند.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که از هر چهار راننده دو نفر در حین رانندگی با تلفن همراه صبحت می‌کند و یا پیامک رد و بدل می‌کند. هر پیامک به‌طور متوسط ۵ ثانیه چشم راننده را از جاده دور و حواس او را پرت می‌کند. هرچند قوانین راهنمایی و رانندگی استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی را ممنوع و برای آن جریمه وضع کرده‌اند، اما رعایت آن امری شخصی است، زیرا امکان کنترل در هر مکان و در هر زمان وجود ندارد.
تلفن‌های همراه حالا جدا از امکان برقراری ارتباط، دارای تجهیزات پیشرفته نظیر دوربین و اینترنت نیز شده‌اند. با این دوربین‌ها می‌توان لحظاتی را که در محدوده زمانی و مکانی خاص روی می‌دهد ثبت کرد و آنگاه اگر اینترنت فیلتر نباشد به اشتراک گذارد. این لحظات می‌تواند زیبا باشد و یا حتی مثل سال‌های اخیر لحظه اعدام در ملا عام. هرچه باشد، اینترنت اما این لحظات را "فراموش" نمی‌کند.
پیامک‌های تبلیغاتی تبدیل به مزاحمین مدرن برای صاحبان تلفن همراه شده‌اند. افزون بر این "کلاه‌برداری" پیامکی نیز رواج پیدا کرده است.
طبق بررسی‌ها ۳۵ درصد ازجوانان گفته‌اند که بدون تلفن همراه به‌هیچ عنوان نمی‌توانند زندگی کنند. حالا تلفن‌های همراه علاوه بر امکان برقرار کردن ارتباط و انواع و اقسام اپلیکیشن‌ها به تعداد زیادی بازی سرگرم کننده نیز مجهز شده‌اند.
تلفن همراه زندگی تجاری را نیز دگرگون کرده است. پرداخت آنلاین، نقل و انتقال پول بوسیله تلفن همراه و دسترسی آسان به شرکای تجاری در هرکجای دنیا تنها چند مورد این دگرگونی‌هاست.
تلفن‌های همراه وارد زندگی سالمندان نیز شده‌اند. اکنون گوشی‌هایی با صفحه کلید درشت ویژه سالمندان نیز طراحی شده‌اند.
انسان‌ها ابزارهای زیادی برای رفاه خود ابداع کرده‌اند. بسیاری از آن‌ها در حد ابزار باقی نمی‌مانند و "چهره زندگی بشر" را برای همیشه تغییر می‌دهند. اتومبیل چهره ‌شهرها تغییر داد و حالا تلفن همراه چهره جامعه را.
از روی پل‌ها تنها چیزهای خوب رد نمی‌شوند، بلکه چیزهای بد نیز. تلفن همراه فوائد بسیاری برای انسان‌ها داشته است. اکنون به‌نظر می‌رسد که انسان‌ها باید کار با تلفن‌همراه (البته نه به لحاظ تکنیکی) را دوباره از نوع بیاموزند. به تازگی قرار شده است تا کارمندان اتومبیل سازی "ب ام و" بعد از پایان ساعات کار دیگر ایمیل دریافت نکنند و تلفن همراه اداری‌شان از دسترس خارج شود.
دویچه وله


612 page views
Want to convert pinglish to english?   Want to convert date?   Want to find out today's currencies' value?
         
Need a dictionary?   Want to download Zarvaragh's pdf version?   Need business advice?

 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
 
     
 
Head Office
Toronto, Ontario, Canada
Phone: 416-222-2211
Toll Free: 1-855-460-2211
Fax: 416-222-7422
mail@zarvaragh.com
   
3500 Dufferin Street
Suite 603 Toronto,ON M3K 1N2

Montreal, Québec, Canada
Toll Free: 1-855-460-2211
Fax: 416-222-7422
montreal@zarvaragh.com

Orange, California, USA
Phone: 714-978-4888
Toll Free: 1-855-460-2211
usa@zarvaragh.com

© 2011 www.zarvaragh.com
Sitemap:

Home
Add Your Business
Directory
Promote Your Business
Services
Need Business Advice
About Us
Contact Us
Website Legals
Download Zarvaragh Online Versions:

2015 - 2016
2014 - 2015
2013 - 2014
2012 - 2013
2011 - 2012
2010 - 2011
2009 - 2010
2008 - 2009
2007 - 2008
2006 - 2007
2004 - 2005