|
توصیههایی برای وبگردی امن کودکان و نوجوانان
|
دسترسی کودکان به وبسایتهایی که محتوای آنها با سنشان تناسب ندارد چندان دشوار نیست. در "روز اینترنت امنتر" اتحادیهی اروپا خواستار امنیت بیشتر برای کودکان در شبکه اینترنت و روشنگری بیشتر در مورد خطرهای آنلاین شده است. اتحادیه اروپا امروز (۱۱ فوریه ) به مناسبت "روز اینترنت امنتر" با برگزاری برنامههایی ویژه در بیش از ۱۰۰ کشور، مدرسهها، سازمانها و نهادهای گوناگون را به تلاش برای مبارزه با خطرهای آنلاین فراخوانده است.
برای نمونه در کشور آلمان پلاتفرمی با نام „کلیک سیف“ در راه ایمنتر کردن وبگردی فعالیت میکند. تنظیم توصیههایی برای جوانان، پدر و مادرها و مربیهای آموزشی و پرورشی به منظور وبگردی ایمن در "جنگل دیجیتال" از جمله برنامههای این پلاتفرم است که با ماموریت اتحادیه اروپا در آلمان پیش میرود. نقش پدر و مادر در وبگردی امن
پدر و مادرها چگونه میتوانند به کودکان خود وبگردی ایمن را آموزش دهند؟ فراموش نکنید که از همان ابتدا به فرزندتان بگویید در دنیای شبکه باید خیلی محتاط بود. به کودکتان توضیح دهید که در اینترنت صفحههایی وجود دارند که محتوای آنها غیر اخلاقی، تهدیدکننده و حتی ترسناک است. به او بگویید که در دنیای اینترنت، مثلا در در جریان یک چت، امکان آشنایی ناخوشایند با کسانی را دارد که این آشنایی ممکن است پیامدهای خطرناکی برای او در پی داشته باشد. از فرزندتان قول بگیرید که هر گاه به محتوایی ناپسند در وب یا مواردی ناخوشایند در چت برخورد، پیش شما بیاید و از شما کمک بگیرد.
آیا کودک شما به تمامی توصیههای ایمنی شما گوش میدهد و آنها را رعایت میکند؟ به او توضیح دهید و امیدوار باشید که به پندهای شما عمل میکند، اما او را در این "جنگل دیجیتال" تنها رها نکنید. از نرمافزارهایی که به شما امکان نظارت و کنترل فعالیتهای فرزندتان را میدهند کمک بگیرید. تدابیر زیر به شما کمک میکند که کامپیوترتان را از دیدگاه وبگردی امن، کودکپسند کنید.
استارت یک وبسایت مناسب کودکان را به عنوان صفحهی خانگی (صفحهی شروع) مرورگر خود انتخاب کنید. صفحهی خانگی، صفحهای است که به هنگام بازکردن مرورگر به صورت پیشفرض نمایش داده میشود.
جستجو
اگر امکان دارد در مرورگر خود یک موتور جستجوی مناسب کودکان را به عنوان موتور جستجوی استاندارد تعریف کنید.
حساب کاربری
برای کودکان خود بر روی کامپیوتر، حساب کاربری جداگانه بازکنید که محدودیتهایی برای آن تعریف شده است. صفحهی آغازین و موتور جستجوی آنلاین مناسب کودکان را هم برای این حساب کاربری تعریف کنید. مشخص کنید که فرزندتان حق بازدید ازچه نوع سایتهایی را دارد و از کدام رسانههای اجتماعی اجازه دارد استفاده کند.
امنیت
نرمافزارهایی بر روی کامپیوترتان نصب کنید که با فیلتر کردن وبسایتهای نامناسب به کودک شما تنها امکان وبگردی در میان وبسایت های امن را میدهند.
نصب آنتی ویروسو فایروال و آنتی اسپم بر روی سیستم میتواند کمکی باشد در وبگردی امن برای کودک شما و محفوظ نگهداشتن او از محتوای نامناسب.
به روز بمانید
پای صحبتهای فرزندتان بنشینید. از او بپرسید که در اینترنت در جستجوی چه چیزی است. موتور جستجوگری را که مناسب خواستههای اوست پیدا کنید. از فرزندتان بپرسید که آیا تجربه منفی و نامطلوبی در جریان وبگردیهایش داشته است یا خیر؟ تلاش کنید گهگاهی با فرزندتان در جستجوهای اینترنتیاش همراه شوید. وارد دنیای او شوید و تلاش کنید از خواستههای یک کودک از اینترنت سر دربیاورید. دویچه وله
583 page views
|
|
|
|