|
اولیا دانش آموزان روش سنتی آموزش ریاضیات را ترجیح می دهند
|
گروه بزرگی از اولیا دانش آموزان در استانهای مختلف کانادا از معلمین ریاضی می خواهند آنچه را که "متد ریاضیات نوین" خوانده می شود را فراموش کرده و به مبانی سنتی آموزش این درس بازگردند.
دانش آموزان کانادایی با وجود اینکه از مواهب یکی از بهترین سیستم آموزشی جهان بهره مند اند، کارنامه شان در زمینه ریاضیات به خوبی دیگر کشورها نیست. در بررسی ای که توسط سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی OECD در مورد تواناییهای دانش آموزان انجام شده است کاناداییها مقام ششم را در بین ۶۵ کشور کسب کردند. اما در ریاضی معدل میانگین ۲۱ هزار دانش آموز ۱۵ ساله که از آنها امتحان گرفته شده نزولی ۱۴ درصدی را در ۹ سال اخیر نشان می دهد.
این افت جنبشی در استانهای انتاریو، بریتیش کلمبیا، مانیتوبا، ساسکاچوان و آلبرتا را بر انگیخته است. فعالان این جنبش معتقدند این مشکل در آموزشهای دوره ابتدایی ریشه دارد و اکنون در تلاشند تا رهبران استانها خود را قانع کنند که در روش آموزش ریاضیات در مدارس بازبینی نمایند.
تارا هول از جمله این فعالان است که می گوید روشهای به اصطلاح مبتکرانه جدیدی که در دوره ابتدایی به کار گرفته شده اصولا کمکی به دخترش برای یادگیری جدول ضرب نکرده است. او می گوید در سال چهارم ابتدایی با استفاده از "سودوکو" به دخترش آموزش جدول ضرب داده اند. یا آنها برای یافتن پاسخ ۳ ضربدر ۴ می بایستی در یک بازی کامپیوتری به یک هیولا شلیک کنند.
تارا حکایت می کند که این روش آنچنان برای دخترش مشکل زا بود که گاهی حتی او را به گریه می انداخت. او می گوید که این روش آنچنان نا کارآمد بود که بعضی از همکلاسی های دخترش پس از ورود به دوره دبیرستان مجبور شدند دوباره جدول ضرب را، اینبار به روش سنتی، فرا گیرند.
اکنون خانم هول به همراه تعدادی از والدین دیگر و همچنین دسته ای از معلمین در گروه "وایز مت" متشکل شده که به قول خودشان هدفشان تضمین دستیابی تمام کودکان به امکان درک زیبایی های ریاضیات و شکوفایی توانایی هایشان در این زمینه می باشد و به این منظور بازگشت به روش سنتی آموزش ریاضیات را خواستارند.
البته همه با این بازگشت موافق نیستند. از جمله دکتر کریستا فرانسیس استادیار دانشگاه کلگری معتقد است که روش سنتی آموزش ریاضیات یکصد سال پیش موثر بود اما به حافظه سپردن تنها روش برای درک موضوع نیست و اکنون متدهای مفیدتری وجود دارد. او تاکید می کند ما به کسانی نیاز داریم خودشان می توانند فکر کنند و نباید انتظار داشت که معلمین تمام پاسخها را دارند.
فعالیتهای جنبشی که هول از دست اندرکاران آن می باشد ثمراتی را هم به بار آورده است. دولت های مانیتوبا و آلبرتا اقداماتی در جهت بازبینی متد آموزش فعلی انجام داده اند و انتاریو هم قصد پیروی از آنان را دارد. البته این بازبینی ها مخارجی که صرف آموزش مجدد معلمین شود به همراه خواهد داشت که خود موجب تردیدهایی گردیده است. اما به هر رو به نظر می رسد هدف بازبینی ها نه بازگشت به آموزش سنتی که، ایجاد توازنی جدید خواهد بود که توانایی حل مسئله کودکان را بهتر پرورش دهد. http://iranto.ca/
697 page views
|
|
|
|