|
اقتصاد جهان در مرحله خطرناكي قرار گرفته است
|
دنیای اقتصاد- گروه بینالملل- رییس صندوق بینالمللی پول هشدار داد اقتصاد جهان در مرحله خطرناكي قرار گرفته است و همين الان بايد اقدامات لازم را انجام داد.
به گزارش رویترز کریستین لاگارد در کنفرانسی که مقامهای ارشد و رسمی اقتصادهای بزرگ جهان در آن حضور داشتند، تاکید کرد تحولات اخیر نشان میدهد اقتصاد جهانی در مرحله و فاز خطرناکی قرار گرفته است. تهدیدات و خطرات به خوبی روشن و واضح است.
وي افزود: اقتصاد جهانی با روند رشد و رونق به شدت شکننده و بیثباتی روبهرو شده است بنابراین باید همین الان اقدام لازم را انجام دهیم. دو سال پس از گذشت بحران مالی رشد اقتصادی آمریکا و اروپا با چالشهای زیادی از جمله افزایش بدهی و کسری بودجه دولتها روبهرو شده است. هزینه استقراض برای بانکهای اروپایی به شدت رو به افزایش است و سرمایهگذاران بینالمللی به شدت نگران وضعیت بحران مالی منطقه یورو هستند.
این مساله موجب کاهش شدید ارزش سهام در بازارهای مالی جهان شده است. شرایط اقتصادی جهان به شدت پیچیده و نگرانکننده است. رهبران اروپایی همچنان به دنبال یافتن راهکارهایی برای رهایی از بحران بدهی و کسری بودجه هستند.
تنشهای سیاسی داخلی در آمریکا بین دولت اوباما و نمایندگان کنگره بر سر کاهش کسری بودجه و افزایش سقف بدهی ها منجر به کاهش رتبه اعتباری این کشور از سوی موسسه استاندارد اند پورز شده است.
بن برنانکه، رییس فدرال رزرو آمریکا هشدار داد تنشهای سیاسی در آمریکا موجب کاهش اعتماد عمومی نسبت به اقتصاد این کشور شده است. لاگارد از کشورهای گروه بیست خواست تا با برگزاری نشستی در ماه نوامبر به وضعیت کنونی اقتصاد جهانی رسیدگی کنند.
لاگارد در ادامه به کشورهای صنعتی و توسعه یافته هشدار داد اجرای سریع سیاستهای محدود کننده مالی و پولی به ضرر رشد و رونق اقتصادی خواهد بود. وی افزود: سیاستهای اقتصاد کلان در کشورهای توسعه یافته و صنعتی باید در راستای حمایت از رشد و رونق اقتصادی باشد. کشورهای صنعتی باید در شرایط کنونی سیاستهای انبساطی پولی و مالی را ادامه دهند تا از خطر وقوع مجدد بحران مالی و رکود اقتصادی جلوگیری شود.
سخنان لاگارد در شرایطی مطرح شده است معاون اول صندوق بینالمللی پول تاکید کرد: گرچه در شرایط کنونی خطر وقوع موج جدیدی از بحران مالی و رکود اقتصادی در جهان احساس نمیشود، ولی ریسکهای زیادی اقتصاد جهان را تهدید میکند.
جان لیپسکی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان بی سی تصریح کرد: در شرایط کنونی میتوان گفت اقتصاد جهانی با خطر رکود و بحران مجدد روبهرو نیست، ولی بیشک ریسکهای زیادی اقتصاد جهانی را در شرایط فعلی تهدید ميکند. ضعف عملکرد اقتصادی در برخی کشورهای توسعه یافته و صنعتی تاثیر منفی شدید بر رشد و رونق اقتصادی جهان داشته است.
وی افزود افزایش ریسک در سیستم اقتصادی و مالی جهان نشان میدهد اعتماد سرمایهگذاران نسبت به بازارهای مالی بینالمللی و اقتصاد جهانی کاهش داشته است. وی از آمریکا و اروپا خواست با اتخاذ سیاستهای مالی و پولی مناسب اعتماد سرمایهگذاران بینالمللی را جلب کنند. وی در این باره گفت آمریکا و اروپا باید با کاهش بدهیها و کسری بودجه سعی کنند اعتماد سرمایهگذاران بینالمللی را بیش از پیش جلب کنند. مهمترین چیز در شرایط کنونی برای اقتصادهای آمریکا و منطقه یورو جلب اعتماد بینالمللی است.
ليپسكي افزود هر چه سیاستهای اقتصادی و مالی آمریکا و اروپا در میان مدت اعتبار بیشتری داشته باشد سرمایهگذاران بیشتری به اقتصاد این کشورها جذب خواهند شد.
این در شرایطی است که چندی پیش رابرت زولیک، رییس بانک جهانی هشدار داده بود که اقتصاد جهان وارد حوزه خطر جدیدی میشود.
350 page views
|
|
|
|