|
نگاه بازارهای جهانی به نشست بانکداران
|
دنیای اقتصاد- بازارهای جهانی سهام و کالايي تا روز جمعه هفته پیش رو منتظر خواهند ماند تا با سخنان رییس فدرال رزرو چشماندازی از وضعیت بازار مشخص شود.
مبادلات بازارهای جهانی روز پنجشنبه به صورت سردرگمی با نوسان دنبال شد. بازارهای سهام از جمله بازارهایی بودند که با نوسان دنبال شدند. همچنین بازارهای کالایی هم به تناسب از نوسان قیمتها، کاهش اندکی را تجربه کرد. براساس گفته تحلیلگران، با توجه به اینکه تصمیم فدرال رزرو در رابطه با حمایت از داراییها در روز جمعه هفته پیش رو با سخنان بن برنانکه در اجلاس سالانه بانکداران جهان اعلام خواهد شد انتظار بر این است در روز پایانی هفته کاری و در هفته آینده تکلیف بازارهای سهام و کالا مشخص شود و تا آن موقع بازارها با حالت نوسانی ادامه دارد. البته نوسانات بازار طلا در حالی پیگیری ميشود که فاکتورهای مبنی بر رشد قیمت طلا همچنان در دست است و پیشبینی ميشود تا روز جمعه دادوستدها در بیشتر بازارها از جمله بازار طلا با نوسان روبه پایینی دنبال شود. در دادوستدهای دیروز قیمت طلا به نزدیک سطح یک هزار و 840 دلار رسید، این در شرایطی بود که نوسانات قیمت طلا نوسان رو به پایینی را تجربه کرد. اما گزارشهای جهانی و عدم برآورد رشد اقتصادی مورد انتظار باعث شده همچنان نگرانیها برای سرمایهگذاران وجود داشته باشد. با این اوضاع برخی از دولتمردان اروپایی همچون مرکل بر این باورند برای بالا بردن سطح اطمینان سرمایهگذاریها باید به طلا اتکا کرد. معاملات کالایی بازارهای جهانی بدین صورت بود که در توکیو، بازار با نوسان قیمت همراه بود. طلا، نقره، پلاتینیوم و پالادیوم با نوسان رو به پایینی مواجه شد. گازوئیل شیب قیمتی روبه بالایی داشت، اما دادوستد نفت خام کاهش اندکی را تجربه کرد.
در بازار کالایی شانگهای، تنها دو کالای طلا و نفت کوره در دو سررسید جدا نوسان داشتند، سایر محصولات همچون آلومینیوم، مس، روی، میلگرد، سیم مفتول و سرب با نوسان قیمت مواجه شدند. در بورس تجاری نیویورک، دادوستدها با حالت کاهشی پیگیری شد. هر بشکه نفت خام با تکانههای منفی، روی سطح 84 دلار قرار گرفت. معامله پلاتینیوم و پالادیوم با افت روبهرو شد، همچنین در بورس کالایی نیویورک کاهش قیمتها همانند روز ماقبل پیروی شد. این در شرایطی بود که زلزله واشنگتن در شب گذشته به وقت تهران تاثیری روی روند بازارها نداشت.
در بازار کالایی شیگاگو نیز بازار نوسانی بود. ذرت، سویا، گندم، برنج از جمله محصولاتی بودند که با کاهش نرخ دنبال شدند. سایر کالاها همچون روغن سویا، جو و پنبه برخلاف روند کاهشی بازار با افزایش قیمت همراه شد. البته علاوه بر اوضاع آب و هوایی، خشکسالیها و نبود امیدواری به رشد اقتصادی کشورهای صنعتی باعث شده چشمانداز مطلوبي برای بازارها ترسیم نشود.
337 page views
|
|
|
|