|
محدودیتهای فروش ارز مسافری در ایران
|
بنابر تصمیم بانک مرکزی، حداکثر ارز مسافرتی ۱۰۰۰ دلار است ولی این میزان ارز به مسافران کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان، پاکستان، افغانستان، امارات متحده عربی، ترکیه، لبنان، تایلند، گرجستان، قبرس، تاجیکستان، ترکمنستان، مالدیو، اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور و چین پرداخت نمی شود.
بنابر تصمیم تازه به مسافران عازم این کشورها فقط ۴۰۰ دلار ارز دولتی داده می شود. سهم ارزی مسافران سوریه و عربستان نیز ۴۰۰ دلار تعیین شده است.
ه مسافران عازم عراق نیز تنها ۲۰۰ دلار ارز مسافرتی دولتی داده می شود که آن هم در صورتی است که مسافران از طریق کاروان های تحت پوشش سازمان حج و زیارت برای زیارت اماکن مقدس اعزام شوند. این میزان ارز نیز فقط برای یک بار در سال به مسافران داده می شود به این ترتیب مسافرانی که بیشتر از یک بار در سال سفر می کنند باید ارز خود را از بازار آزاد تامین کنند.
پیش از بروز بحران ارزی در سال گذشته میزان ارز مسافرتی ۲۰۰۰ دلار بود ولی بعد از آن میزان آن در چند مرحله کاهش پیدا کرده است. تصمیم تازه بانک مرکزی به نوعی به رسمیت شناختن بازار آزاد ارز است و این دقیقا برخلاف چند ماه پیش است که بانک مرکزی سعی کرد برای کنترل بحران ارزی، خرید و فروش ارز در بازار آزاد را غیر قانونی کند.
بازار ارز و طلا در اواخر سال گذشته روزهای بحرانی را پشت سر گذاشت و تا مدتها دولت و بانک مرکزی اقدام قابل توجهی برای مهار قیمت ها از خود نشان ندادند.
منتقدان می گویند که دولت تلاش کرده است با دامن زدن به بحران ارز و افزودن به قیمت آن، منابع ریالی لازم برای پرداخت یارانه های نقدی را فراهم کند اما دولت منتقدان خود را به توطئه علیه ثبات اقتصادی از طریق ایجاد آشوب در بازار ارز و طلا متهم می کند.
گزارشها نشان می دهد که با وجود بازگشت آرامش به بازار همچنان نرخ ارز در مقایسه با پیش از بحران بازار ارز، بالاست. هر دلار امروز شنبه نهم اردیبهشت در بازار آزاد با قیمتی کمتر از ۱۷۰۰ تومان خرید و فروش شده و هر یورو به قیمت ۲۳۰۰ تومان و هر پوند نیز به قیمت۲۸۵۰ تومان در بازار معامله شده است. این قیمت تفاوت زیادی با قیمت های بانک مرکزی دارد. بانک مرکزی برای هر دلار ۱۲۲۶ تومان، هر یورو ۱۶۲۱ و هر پوند ۱۹۸۲ تومان قیمت تعیین کرده است و با این قیمت ارز مسافرتی به مسافران داده می شود.
556 page views
|
|
|
|