Iranian Golden Pages Canada - Zarvaragh.com
Home Directory Promote Your Business Services Need Business Advice? About Us Contact Us  
 


Advanced Search



 




Contact us to promote your business
Your listing will appear on Google!
 
  

برداشت گسترده نفت مشترك از سوي اعراب




دنیای اقتصاد- ایران با کشورهای همسایه خود 28 میدان مشترک نفتی و گازی دارد که به گفته بسیاری از کارشناسان مستقل، کشور در برداشت از میادین مزبور از همسایگان عرب خود عقب افتاده است. حالا وزیر جدید نفت که کمتر کسی پیش‌بینی می‌کرد که موضع کارشناسان را تایید کند، می‌گوید: «کشورهای عربی به طور گسترده در حال برداشت از میادین مشترک هستند.» به گفته «رستم قاسمی» حق مردم ایران است که نه به طور مساوی، بلکه سهم بیشتری از این منابع داشته باشند.
وزیر نفت می‌گوید: «کشورهای عربی به طور گسترده در حال برداشت از میادین مشترک هستند.»
در حالی که برخی از تحلیلگران پیش بینی می‌کردند، وزیر نفت جدید به دلایلی از ابراز نظر صریح در مورد شتاب کشورهای همسایه در برداشت از میادین مشترک، خودداری می‌کند، اما وی در اظهارنظر صریحی اعلام کرده است که برداشت اعراب از میادین مشترک گسترده است.
«رستم قاسمی» با اشاره به وضعیت تولید در میادین مشترک نفت و گاز، می‌گوید: «در حال حاضر میادین مشترک متعدد نفت و گاز با قطر، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود دارد که این کشورها به طور گسترده در حال برداشت هستند.»
به گزارش خبرنگار ما، این در حالی است که هفته گذشته مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران که مسوولیت سه میدان مشترک با عراق را بر عهده دارد، گفته است که ایران از عراق در تولید عقب تر نیست.
حق مردم برداشت بیشتر است
اما وزیر نفت در اظهار نظر جدید خود با اعلام اینکه در حال حاضر برداشت ایران از میادین مشترک در مقایسه با کشورهای همسایه اندک است، می‌افزاید: «حق مردم ایران است که نه به طور مساوی، بلکه سهم بیشتری از این منابع داشته باشند.»
به گزارش خبرنگار ما، جدای از «رستم قاسمی»، پیش از این، «محمدعلی‌آبادی» سرپرست سابق وزارت نفت نیز از برداشت گسترده کشورهای همسایه از میادین مشترک نفت و گاز خبر داده بود.
«محمد علی‌آبادی» گفته بود: «در حال حاضر، گاز ما را در میدان مشترک پارس جنوبی می‌برند و نفت ایران نیز در مرز عراق در حال مکیده شدن است؛ بنابراین وظیفه ملی است که از این سرمایه صیانت کنیم.»
به گزارش خبرنگار ما، برداشت کشورهای همسایه از میدان‌های نفت و گاز ایران حالا به موضوعی بدیهی تبدیل شده است که تا پیش از این، کارشناسان و مدیران اجرایی دولتی، با وجود در دست داشتن اطلاعات کامل، از ابراز نظر درباره آن، خودداری می‌کردند. اینکه میزان برداشت اعراب از میادین مشترک گسترده است، پس از آن مطرح شد که سه هفته قبل، گروهی از کارشناسان حوزه انرژی نیز در نشست «دیپلماسی انرژی ایران؛ فرصت‌ها و چالش‌ها» نسبت به این موضوع هشدار داده و بر تسریع در توسعه میادین مشترک نفت و گاز تاکید کرده‌اند.
«غلامحسین حسن تاش»، رییس سابق موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی از جمله کسانی است که از نقب کشورهای همسایه عربی به منابع هیدروکربوری مشترک با ایران خبر می‌دهد.
مقایسه تولید نفت در میادین مشترک
وی با اشاره به روند توسعه میادین مشترک می‌گوید: «ما در میادین مشترک به تعامل میان دستگاه دیپلماسی و دستگاه انرژی نیاز داریم تا بتوانیم با کشورهای همسایه رقابت موفقی داشته باشیم.» این استاد دانشگاه با بیان اینکه ایران 28 میدان مشترک با کشورهای همسایه دارد، می‌افزاید: «در پارس جنوبی که بزرگ ترین میدان مشترک ایران است، رقیب قطری روزی 360 میلیون مترمکعب برداشت می‌کند و ما 210 میلیون مترمكعب برداشت می‌کنیم.» به گفته «حسن تاش»، کشور عراق نیز از میادین مشترک با ایران 295هزار بشکه نفت برداشت می‌کند که این میزان از طرف ایران 130 هزار بشکه است. همچنین در میادین مشترک با امارات نیز این کشور 136 هزار بشکه تولید می‌کند، این در حالی است که ایران 56 هزار بشکه تولید دارد.وی با اشاره به روند تولید نفت از میادین مشترک با عربستان اعلام می‌کند: «این موضوع در مورد میادین مشترک با عربستان نیز وجود دارد، به طوری که کشور عربستان از میادین مشترک 450 هزار بشکه نفت تولید می‌کند که این میزان در طرف ایرانی 42 هزار بشکه است.»
نقب کشور همسایه
وی با اشاره به لایه نفتی پارس جنوبی نیز گفته بود: «کشور قطر با حفاری 12 کیلومتر حفاری افقی در این لایه از آن برداشت می‌کند.»
این استاد دانشگاه با تاکید بر موضوع رقابت در مساله میادین مشترک می‌گوید: «متاسفانه مشاهده می‌کنیم که طرف مقابل که میدان مشترک با ما دارد، به بخش و لایه‌های ما آمده و این موضوع می‌تواند قابل پیگیری باشد. ما باید مانع حفر چاه‌های افقی در میادین مشترک شویم.»به گزارش خبرنگار ما، وضعیت تولید نفت و گاز ایران از میادین مشترک در حالی از سوی کارشناسان حوزه انرژی حدود سه هفته قبل در آستانه معرفی وزیر نفت به مجلس مورد نقد قرار گرفته بود که وزارت نفت در مقابل انتشار این آمارها در آن مقطع سکوت اختيار کرد. به گفته تحلیل‌گران سکوت وزارت نفت نشان می‌دهد که این آمارها چندان هم از واقعیت دور نیست. در مقابل مدیران دولتی هم به دفاع از آمار تولید ایران پرداختند.
نوید یک زندگی خوب
حال در این وضعیت، وزارت نفت تصمیم دارد که به روند برداشت از میادین مشترک به خصوص میدان مشترک «پارس جنوبی» شتاب دهد؛ به طوری که وزیر نفت می‌گوید: «با تکمیل و راه‌اندازی فازهای جدید، برداشت گاز ایران از میدان پارس جنوبی سه برابر می‌شود.»«قاسمی» با تاکید بر اینکه با اجرای برنامه‌های کوتاه مدت و میان مدت باید درآمدهای نفتی کشورکه بیش از 90 درصد آن از درآمد‌های نفتی تامین می‌شود افزایش یابد، اظهار کرد: «با وجود فعالیت‌های گسترده انجام شده، اما هنوز برداشت درستی از میدان پارس‌جنوبی را آغاز نکرده‌ایم و پیش‌بینی می‌شود به زودی برداشت گاز از این مخزن مشترک به سه برابر شرایط موجود افزایش یابد.» وی با بیان اینکه امسال طرح‌های جدید افزایش تولید گاز از پارس جنوبی در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد، تاکید کرد: «همزمان با افزایش برداشت نفت و گاز، صنعت نفت محرومیت زدایی به ویژه در مناطق محروم همجوار با صنایع زیرمجموعه وزارت نفت را در دستور کار خود قرار داده است.»
وی افزود: «نوید یک زندگی خوب را می‌دهم و می‌گویم مناطق محروم همجوار صنایع پالایشگاهی از امکانات بیشتری بهره‌مند خواهند شد.»
چالش‌های نفت در میادین مشترک
به گزارش خبرنگار ما، در شرایطی که زنگ خطر تاخیر در برداشت از میادین مشترک به صدا درآمده که به نظر کارشناسان، بسیاری از پروژه‌های نفت و گازی کشور به دلیل نبود وجود سرمایه کافی و تامین به موقع منابع مالی با تاخیر انجام می‌شوند.
کارشناسان معتقدند با وجود برنامه «وزارت نفت» برای شتاب بخشیدن به توسعه میدان مشترک پارس جنوبی، اما عقب ماندگی 11ساله ایران از قطر در برداشت از این میدان یا شتاب عراق در برداشت از تولید نفت میدان‌های مشترک جبران نمی‌شود. در میدان‌های مشترک کشورهای همسایه بیکار ننشسته‌اند و با شتاب در برگزاری مناقصات بین‌المللی سعی دارند که تولید خود را از این میادین افزایش دهند.
البته تاخیر در پروژه‌های نفتی فقط به مسائل مالی محدود نمی‌شود. افزایش محدودیت‌های بین‌المللی و نبود تکنولوژی‌های روز برای استخراج بهینه از چاه‌های کشف شده نفت و گاز، از دیگر چالش‌هایی است که روند تاخیر در پروژه‌های نفت و گازی ایران را افزایش داده است. در واقع به علت وجود شرایط تحریمی، شرکت‌های نفتی غربی که صاحب دانش، تکنولوژی و سرمایه روز هستند و امکان فعالیت در صنعت نفت ایران را ندارند؛ با سرمایه‌گذاری در میادین مشترک در کشورهای همسایه گوی سبقت را از ایران ربوده‌اند. از این طرف، ایران به دلیل اعمال تحریم‌های غرب بیش از همه به همکاری با شرکت‌های هندی و چینی در پروژه‌های نفت و گازی روی آورده که در عمل، باعث بی‌رقیب شدن آنها در ایران شده و توقع شان در انعقاد قراردادهای نفتی را بالا برده است. موضوعی که موج انعقاد قرارداد با پیمانکاران داخلی را افزایش داده است. حال در این شرایط وزیر نفت که به حداقل رساندن تاخیر پروژه‌های نفت و گاز، انضباط مالی و توسعه میادین مشترک را مهم‌ترین سیاست‌های جدید وزارت نفت می‌داند، می‌گوید: «اختیارات مدیران صنعت نفت افزایش یابد.» وی این موضوع را راهکاری جدید برای عبور از تحریم‌ها اعلام می‌کند.


390 page views
Want to convert pinglish to english?   Want to convert date?   Want to find out today's currencies' value?
         
Need a dictionary?   Want to download Zarvaragh's pdf version?   Need business advice?

 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
 
     
 
Head Office
Toronto, Ontario, Canada
Phone: 416-222-2211
Toll Free: 1-855-460-2211
Fax: 416-222-7422
mail@zarvaragh.com
   
3500 Dufferin Street
Suite 603 Toronto,ON M3K 1N2

Montreal, Québec, Canada
Toll Free: 1-855-460-2211
Fax: 416-222-7422
montreal@zarvaragh.com

Orange, California, USA
Phone: 714-978-4888
Toll Free: 1-855-460-2211
usa@zarvaragh.com

© 2011 www.zarvaragh.com
Sitemap:

Home
Add Your Business
Directory
Promote Your Business
Services
Need Business Advice
About Us
Contact Us
Website Legals
Download Zarvaragh Online Versions:

2015 - 2016
2014 - 2015
2013 - 2014
2012 - 2013
2011 - 2012
2010 - 2011
2009 - 2010
2008 - 2009
2007 - 2008
2006 - 2007
2004 - 2005