|
مخالفت مرکل و سارکوزی با "اوراق قرضه مشترک اروپا"
|
رادیو دویچه وله- صدراعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه، مخالفت خود را با انتشار اورق قرضه مشترک اروپا اعلام کردند. برخی از رهبران حوزه یورو، برای کمک به حل بحران بدهی کشورهای اروپایی، خواستار ایجاد اوراق قرضه مشترک شدهاند.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و نیکولا سارکوزی رئیسجمهور فرانسه، در پی دیداری که روز سهشنبه (۱۶ اوت/۲۵ مرداد) در پاریس داشتند، اعلام کردند، با ایجاد "اوراق قرضه مشترک حوزه یورو" موافقت نخواهند کرد.
برخی از رهبران کشورهای عضو حوزه پولی یورو، پیشتر برای کمک به حل بحران بدهی یونان، ایتالیا، اسپانیا و پرتغال پیشنهاد ایجاد اوراق قرضه مشترک اروپا را مطرح کرده بودند. این پیشنهاد، در محافل اقتصادی اروپا نیز مدافعان زیادی یافته، اما مخالفانی نیز دارد.
خانم مرکل پس از دیدار و گفتوگو با نیکولا سارکوزی به خبرنگاران گفت: «اوراق قرضه مشترک دولتی، کمکی به حل بحران بدهیها در حوزه یورو نخواهد کرد.» رئیسجمهور فرانسه نیز توضیح داد که با صدراعظم آلمان همعقیده است.
نقش راهبردی آلمان و فرانسه
آلمان و فرانسه، سال گذشته در ایجاد "صندوق ثبات یورو" نقش تعیین کنندهای داشتند. این صندوق با کمک اتحادیه اروپا و صندوق بینالمللی پول ایجاد شد و ۷۰۰ میلیارد یورو اعتبار به آن اختصاص یافت. یونان و ایرلند، تاکنون از اعتبارات و کمکهای این صندوق استفاده کردهاند.
برخی از رهبران اروپا اکنون نگران بدهیهای سنگین ایتالیا هستند که ممکن است سبب شود آژانسهای رتینگ درجه اعتبار مالی این کشور را کاهش دهند. آنها معتقدند که ۷۰۰ میلیارد دلار اعتبار صندوق ثبات یورو کافی نیست و باید اقدامات دیگری اتخاذ شود.
رئیسجمهور فرانسه، در پایان دیدار با صدراعظم آلمان گفت: «ایجاد اوراق قرضه مشترک در حوزه یورو، روزی قابل تصور خواهد بود. اما پیششرط آن جذب کشورهای بیشتر در این حوزه است.»
از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در حال حاضر تنها ۱۷ کشور عضو حوزه یورو هستند. حوزه یورو به کشورهایی گفته میشود که در آنها واحد پول مشترک اتحادیه اروپا جای واحد پول ملی را گرفته است.
در مخالفت با ایجاد ارواق قرضه مشترک اروپا، برخی از کارشناسان اقتصادی اتحادیه اروپا نیز با مرکل و سارکوزی همصدا هستند. بهنظر آنها این اقدام سبب کاهش فشار از دوش کشورهای بدهکار میشود، اما کشورهایی را که کوشیدهاند بودجه خود را با معیارهای اتحادیه اروپا انطباق دهند مجازات میکند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا موظف شدهاند کسر بودجه خود را از مرز ۳ درصد درآمد ناخالص ملی خود بالاتر نبرند.
رشد اقتصادی ضعیف آلمان
در سالهای اخیر، آلمان همواره به کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا توصیه کرده است که در هزینههای خود صرفهجویی کنند و با ایجاد تعادل در دستمزدها، توان رقابت خود را بالا ببرند. در محافل سیاسی و اقتصادی غرب، اکنون از این توصیهها بهعنوان "رژیم آلمانی" نام برده میشود.
اما به گزارش خبرگزاری آلمان، این رژیم برای اقتصاد خود آلمان سودمند نبوده است. در سراسر جهان، کشورها میکوشند از هزینههای خود بکاهند. اقتصاد آلمان که به سختی وابسته به صادرات است، از این روند آسیب میبیند.
در دوماهه دوم سالجاری، تولید ناخالص ملی آلمان، نسبت به سه ماه قبل از آن، تنها یک دهم درصد افزایش یافت. همین امر سبب شد که روز سهشنبه شاخص سهام آلمان نیم درصد سقوط کند.
کارشناسان معتقدند که رشد ضعیف اقتصاد آلمان، ترس از کاهش رشد اقتصادی را در سراسر جهان دوباره تشدید کرده است. این ترس، پس از آنکه آژانس رتینگ "فیچ" اعتبار مالی ایالات متحده آمریکا را "بسیار خوب" اعلام کرد، اندکی کاهش یافته بود.
316 page views
|
|
|
|