|
رونق فضاگردی و توریسم فضایی تا سال ۲۰۲۰
|
بی بی سی فارسی
شرکتهای فضاگردی پیشبینی میکنند تا کمتر از ده سال آینده هزاران نفر را به فضا ببرند و صنعت توریسم فضایی رونق بگیرد.
انوشه انصاری اولین زن فضاگرد و چهارمین نفری است که هزینهٔ سفر فضایی خود را پرداخت کرده است.
سفر به فضا رویای کودکی بسیاری از انسانها بوده است. حالا چهل و سه سال از روزی که نیل آرمسترانگ و گروهش روی ماه قدم گذاشتند گذشته است.
سفر به فضا تا کنون به انسانهای خاصی محدود چون فضانوردان و کارشناسان محدود بوده است. اما چند سال است که این امکان برای جهانگردان هم فراهم شده است. فضاگردان باید بیش از ۲۰ میلیون دلار برای کسب این افتخار هزینه کنند. کاری که انوشه انصاری انجام داد و چند روزی را به گشتوگذار در فضا پرداخت.
او پایهگذار جایزه ۱۰ میلیون دلاری اکس پرایز شد تا به نخستین فردی تعلق گیرد که بتواند یک فضاپیمای شخصی به فضا بفرستد.
برنده جایزه شرکتی است که در حال حاضر فضاپیمایی را برای Virgin Galactic میسازد تا مردم عادی را تا کرانه جو زمین ببرد.
قرار است اولین پرواز در سال آینده از نیومکزیکوی آمریکا انجام شود که البته سه سال دیرتر از برنامه اولیه است. پایگاهِ فضایی این طرح در اروپا هم در شهر کیرونای سوئد در مدار قطبِ شمال قرار دارد.
"چند جا در دنیا تلاش دارند چنین پایگاهی را راهاندازی کنند اما هیچ کدام پیشرفت ما را نداشتهاند. ما با این کار قصد داریم به فعالیتهای تجاری و توریستی که تا کنون داشتهایم، اضافه کنیم"
کارین نیلسدوتر طراح پروژه شرکت اسپیسپورت سوئد
کارین نیلسدوتر طراح این پروژه میگوید: چند جا در دنیا تلاش دارند چنین پایگاهی را راهاندازی کنند اما هیچ کدام پیشرفت اسپیسیورت سوئد را نداشتهاند. ما با این کار قصد داریم به فعالیتهای تجاری و توریستی که تا کنون داشتهایم، اضافه کنیم.
این شرکت تصمیم دارد سفر به فضا را برای همگان میسر کند. در حال حاضر این شرکت امکان تجربه ماجراهای فضایی را تا حدودی فراهم کرده است و برنامه بینظیری به نام پروازهای شفق قطبی راهاندازی کرده است. این برنامه متقاضیان را به شفقهای قطبی نزدیک میکند و حتی اگر هوا ابری باشد و از زمین دیدی وجود نداشته باشد، شما میتوانید بالای ابرها پرواز و از آنجا نگاه کنید.
بعضی میتوانند زودتر از دیگران این افتخار را کسب کنند. پس از سه روز آموزش، فضاگردان میتوانند با سرعتی بیش از سه برابر سرعت صوت به کرانه جو زمین سفر کنند. به محض رسیدن به آن نقطه جاذبه صفر را برای چند دقیقه تجربه کرده و بعد به زمین بازمیگردند. این سفر سه ساعته حدوداً دویست هزار دلار هزینه در بر دارد.
کارشناسان شرکت اسپیسپورت سوئد پیشبینی میکنند که در سال ۲۰۲۰، بیست هزار نفر در سال به فضا سفر کنند. هزینه فضاگردی به تدریج به میزان زیادی پایین خواهد آمد. مثلاً اگر هزینه امروز دویست هزار دلار است، ده سال دیگر پنجاه هزار دلار خواهد شد.
تا کنون تنها پانصد نفر توانستهاند به فضا بروند. به این خاطر که فناوری لازم برای چنین پروژهای وجود نداشت. اما امروز با پیشرفتهای تازه در فناوری، افراد بیشتری میتوانند به فضا سفر کنند.
فضاپیماها به زودی مردم عادی را به عنوان فضاگر به فضا خواهند برد
در حال حاضر Virgin Galactic و Xcor و شرکتهای دیگر در حال کار روی ماشینهای تازه هستند. شرکت اسپیسپورت سوئد تصمیم دارد تا در سال اول ۵۰۰ نفر مسافر به فضا ببرد. اولین پروازها سال ۲۰۱۳ از مرکز اسپیسپورت آمریکا شروع میشود و تا دو یا سه سال بعد اسپیسپورت سوئد هم شروع به فعالیت خواهد کرد.
بردن مسافر به فضا قدمهای اولیه را طی میکند اما تصورات کسانی که این رویا را به واقعیت بدل میکنند، حد و مرزی ندارد.
کارشناسان معتقدند که به زودی شاهد انقلابی در تولید خدمات و فرآوردههای جدید خواهیم بود. کسانی که تا به حال به فضا میرفتند مانند سربازانی بودند که برای عملیاتی خاص تعلیم میدیدند. اما در آینده هتلهای فضابی یا حتی مکانهای ویژه کنسرت و مراسم ورزشی خواهیم داشت و حتی شاید بتوانیم به مکانهای دورتری در اعماق فضا برویم.
637 page views
|
|
|
|