|
کارزاری برای مقابله با اسراف در مواد غذایی
|
دویچه وله فارسی
دولت آلمان در نظر دارد با اطلاعرسانی گسترده در مورد تاریخ انقضای مواد غذایی، از دور ریختن بیهودهی اقلام خوراکی جلوگیری کند. هر فرد آلمانی در سال ۸۲ کیلوگرم مواد غذایی قابل استفاده را به سطل زباله میریزد.
ایلزه آیگنر، وزیر حمایت از حقوق مصرفکنندگان آلمان، میگوید: «تاریخ انقضا، تاریخی برای دورریختن مواد غذایی نیست». وی این سخنان را در آغاز کارزار (کمپین) مقابله با دور ریختن مواد غذایی قابلمصرف در برلین بر زبان آورد. به گفتهی خانم آیگنر، هر غذایی عموما تا چند روز پس از اتمام تاریخ مصرف، هنوز قابلاستفاده است.
برای تأکید بر این موضوع بیش از ۴ میلیون تراکت و اطلاعیه در ۲۱ هزار سوپرمارکت و فروشگاه مواد غذایی در آلمان پخش خواهد شد. هفتهی گذشته نتایج یک تحقیق که به سفارش وزارت حمایت از حقوق مصرفکنندگان در آلمان انجام شده بود، نشان داد که هر شهروند آلمانی در سال به طور متوسط ۸۲ کیلوگرم مواد خوراکی هنوز قابل استفاده را به سطل زباله میریزد.
سالی ۱۱ میلیون تن ماده غذایی در سطل زباله
دور ریختن خوراکیهایی که هنوز تاریخ مصرف شان منقضی نشده، از معضلات جوامع مرفه است.
«با دورریز غذا میتوان سه بار گرسنگان جهان را سیر کرد»
در حالی که در کشورهای صنعتی سالانه میلیونها تن مواد غذایی دور ریخته میشود در آفریقا قطعهای نان میتواند جان کودکی را نجات دهد.
بر اساس این تحقیق، خانوادهها بزرگترین اسرافکنندگان هستند. تهیهکنندگان گزارش یادشده عدم آگاهی درست مصرفکنندگان از تاریخ مصرف مواد غذایی را یکی از علل اصلی دور ریختن خوراکیها دانستهاند.
بحثهای اخیر در مورد کاربرد صحیح تاریخ انقضا، آنطور که وزارت حمایت از حقوق مصرفکنندگان آلمان اعلام میکند، رفتار مصرفکنندگان با مواد غذایی را تغییر داده است. از قرار از هر پنج نفری که در جریان بحث قرار گرفتهاند، یکی در رفتار خود تغییر ایجاد کرده است. این تغییر بیش از همه در میان افراد گروه سنی ۱۴ تا ۲۹ ساله مشهود است.
خرید بیش از حد نیاز، کمبود آگاهی درباره روشهای نگهداری مواد خوراکی و مفهوم و کارکرد تاریخ انقضا، عدم آگاهی از ارزش مواد خوراکی و برنامهریزی نادرست، میزان بالا و قیمت پایین محصولات غذایی در بازار آلمان، از جمله عواملی هستند که به اعتقاد رئیس اتحادیه تولیدکنندگان مواد غذایی آلمان به اسراف مواد خوراکی در این کشور دامن میزنند.
539 page views
|
|
|
|