|
مگسهای میوه در کمبود سکس به الکل پناه میبرند
|
دویچه وله فارسی
نتیجه تحقیقاتی جدید نشان میدهد که مگسهای نرمیوه هنگامی که سکس نداشته باشند، الکل مینوشند. دانشمندان امیدوارند با بررسی رفتار این گونه مگسها در درمان اعتیاد به الکل انسانها پیشرفتهایی حاصل کنند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا بر اساس مشاهدات آزمایشگاهی خود به این نتیجه رسیدهاند هنگامی که مگسهای میوه با جنیست نر (با نام علمی Drosophila melanogaster) از سوی مگسهای ماده طرد شده و موفق به برقراری رابطه جنسی با آنها نشوند، به الکل پناه میبرند.
این گروه تحقیقاتی آمریکایی در جریان آزمایشهای خود مگسهای نر را در کنار مگسهای مادهای که پیشتر با آنها جفتگیری کرده بودند قرار داده و مشاهده کردهاند که مگسهای ماده با طرد گونههای نر هیچعلاقهای به برقراری رابطه جنسی با آنها از خود نشان ندادند.
در این آزمایش دانشمندان مگسهای نر ناامید را در برابر انتخاب میان دو گونه غذای طبیعی و غذای حاوی اتانول (الکل اتیلیک که در نوشیدنیهای الکلی وجود دارد) قرار داده و مشاهده کردهاند که این مگسها گزینه دوم را انتخاب کردهاند.
بر اساس مقالهای که در نشریه علمی "ساینس" به چاپ رسیده، پژوهشگران در توضیح این رفتار مگسهای نرمیوه دریافتهاند که سکس و الکل تغییری را در یک ملکول کوچک در مغز مگسها به وجود میآورد. پس از برقراری رابطه جنسی ملکولهای خاصی به نام نوروپپتید F در بدن آنها تولید میشوند که در نتیجه تمایل بدن به الکل را کاهش میدهد.
همچنین مشاهده شده است که میزان نوروپپتید F در بدن مگسهای نر که موفق به برقراری رابطه جنسی با مگسهای ماده نشده بودند، بسیار پایین بوده است.
بر اساس این مقاله پژوهشگران در چندین آزمایش مختلف نتیجه مشابهای را در این زمینه کسب کردهاند.
آنها نشان دادهاند که میتوانند با تغییر هدفمند محتوای نوروپپتیدهای F در مغز بر رفتار مگسها در زمینه مصرف الکل تأثیر بگذارند.
در بدن انسانها ملکولی بسیار مشابه با نام نوروپپتید Y وجود دارد. به نوشته این پژوهشگران تحقیقات علمی تا کنون ثابت کردهاند که انسانهای مبتلا به بیماری افسردگی یا "اختلالات تنشزای پس از رویداد" (با نام علمی مخفف PTSD) میزان نوروپپتید Y کمتری در بدنشان وجود دارد. این بیماریها اغلب با استفاده از مواد مخدر و آشامیدن الکل همراه هستند.
محققان استفاده از نتایج این مشاهدات را برای درک و درمان بهتر معتادان به الکل مفید دانسته اما گفته میشود که این تحقیق هنوز کاملا به اثبات نرسیده و بررسیهای علمی در این زمینه ادامه دارند. مگسهای میوه اغلب به عنوان یک نمونه آزمایشگاهی و تحقیقاتی در آزمایشگاه ژنتیک مورد استفاده قرار میگیرند.
562 page views
|
|
|
|