|
رییس بانک جهانی هشدار داد:اقتصاد جهان وارد «محدوده خطر جدید» میشود
|
دنیای اقتصاد- رییس بانک جهانی، رابرت زولیک، هشدار داد که اقتصاد جهانی در حال «ورود به یک محدوده خطر جدید» است و لازم است که سیاستگذاران سرتاسر جهان برای بازگرداندن اعتماد به مردم گام بردارند.
به گزارش رویترز، زولیک در مراسم شام جامعه آسیایی که در سیدنی استرالیا برپا شده بود اعلام کرد فقدان اعتماد بازار در اقتصادهایی کلیدی چون ایالات متحده و اروپا که با احیای شکننده اقتصادی همراه شده موجب شده است بازارها به سوی یک محدوده خطر جدید رانده شوند و این موضوعی است که سیاستگذاران باید آن را جدی بگیرند. وی با اشاره به کاهش رتبه اعتبارات آمریکا و افزایش مشکل بدهیهای کشورهای اروپایی گفت که رویدادهای جدید اقتصادی در ایالات متحده و اروپا باعث افزایش نگرانی سرمایهگذاران در کشورهای مختلف جهان شده است، سرمایهگذارانی که خودشان از مدتها قبل با مشکلاتی چون بدهیهای دولت و بیکاری روبهرو بودهاند. وي افزود من فكر ميكنم اين وقايع همراه با رشد و رونق شكننده و بي ثبات اقتصاد جهان موجب شده است تا اقتصاد بينالمللي در حال حركت به منطقه خطر جديدي باشد . بحران بدهي و كسري بودجه منطقه يورو به شدت بازارهاي مالي را با نگراني و نااطميناني روبهرو كرده است . ريیس بانک جهانی اظهار داشت: «به نظر من این رویدادها توأم با چند وضعیت شکننده دیگر، ما را وارد یک محدوده خطر جدید کردهاست و من برای این سخنان دلایلی جدی دارم.»به گفته رابرت زولیک بحثهای دنبالهدار تعیین سقف بدهی در کنگره ایالات متحده در افت میزان اعتماد به بازارها نقش داشتهاست. وي در ادامه گفت آنچه كه مسلم است اين است كه كشورهاي نوظهور و در حال توسعه هم اكنون مهمترين نقش را در رشد و رونق اقتصادي جهان دارند و سرعت احیای اقتصادی جهان را بالا میبرند چون اکنون به منبع رشد و فرصتهای اقتصادی جهان تبدیل شدهاند. رییس بانک جهانی در مورد تفاوت دنیای امروز با گذشته گفت: «چیزی که نسبت به گذشته تغییر کرده است، حضور بازارهای نوظهور است که امروز منبع رشد و فرصتهای جهان شدهاند. در حدود نیمی از رشد اقتصادی جهان را کشورهای در حال توسعه در دست گرفتهاند ... بنا بر این به لحاظ تاریخی شاهد تغییری بسیار سریع در مدت زمان کوتاهی بودهایم.»
زوليك در ادامه در خصوص شرايط اقتصادي چين نيز گفت افزايش ارزش يوان مي تواند برای اقتصاد چين بسیار سازنده باشد و اين مساله نقش مهمي در مقابله با فشارهاي تورمي در چين خواهد داشت.
به عقیده زولیک فرآیند مقابله با بحران بدهیهای خارجی و دیگر مسایل حوزه یورو «دیرهنگام» مورد توجه قرار گرفتند و این باعث شد بازارها از این نگران شوند که مقامات نخواهند توانست به مقابله با مشکلات برخیزند یا مسیر درست را انتخاب کنند.
رییس بانک جهانی در مورد بحران اقتصادی آمریکا نیز گفت اگرچه این نگرانی وجود نداشت که بزرگترین اقتصاد جهان با مشکلی قریبالوقوع مواجه است، اما «واضح است که بازارها به اقتصاد ایالات متحده به عنوان یک بازیگر کلیدی در نظام اقتصادی جهان نگاه میکنند» و هر بحرانی برای آن روی کل جهان تاثیرگذار خواهد بود. زولیک در مورد اقتصاد استرالیا نیز با اشاره به اینکه این اقتصاد نسبت به سایر اقتصادهای توسعه یافته در شرایط بهتری قرار دارد گفت علت این است که این کشور توانسته است اصلاحات ساختاری را به اجرا گذارد. او گفت از جنبه مالی بدهیهای استرالیا تنها 7 درصد تولید ناخالص داخلی آن است و این کشور از مزیت قرار گرفتن در حوزه آسیا اقیانوسیه برخوردار است.
379 page views
|
|
|
|