|
توییتر فارسی راه اندازی شد
|
بی بی سی فارسی
توییتر نخستین سایتی است که امکان میکروبلاگینگ یا کوتهنوشتههای ۱۴۰ کاراکتری را فراهم کرده است.
برای نخستین بار شبکه اجتماعی توییتر نسخه ای از وب سایت خود را که قابلیت تطبیق با خطوط راست به چپ فارسی، عربی، اردو و عبری را دارد راه اندازی کرده است.
به گفته گردانندگان این شبکه اجتماعی ۱۳ هزار داوطلب به ترجمه گزینه های فهرست و صفحه خدمات این وب سایت به چهار زبان تازه کمک کرده اند.
کارشناسان می گویند این اقدام می تواند به استفاده "مردم معمولی تری" که لزوما با زبان انگلیسی آشنایی ندارند اما می خواهند درباره زندگی روزانه اش "توییت" کنند و یا سیاستمداران خود را به چالش بکشند کمک می کند.
در وبلاگ این شبکه آمده در میان مترجمان داوطلب برای این کار، از جمله یک وبلاگ نویس سعودی، یک متخصص تکنولوژی اطلاعات از ایران، یک روزنامه نگار از بی بی سی و یکی از بنیان گذاران کمپین "به عربی توییت کنیم" دیده می شوند.
به نوشته این وبلاگ برخی از این داوطلبان در مناطقی زندگی می کنند که سایت توییتر فیلتر است: "این نشانه تلاشی است که مردم حاضرند برای قابل دسترس قرار دادن توییتر انجام دهند."
شبکه اجتماعی توییتر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ در ایران و نیز در طول اعتراضات سال گذشته میلادی در مصر فیلتر شد.
پاکستان نیز در سال ۲۰۱۰ دسترسی به این سایت را ممنوع کرد.
با این همه برخی کاربران توانسته بودند از طریق فراهم گرهای ثالث، از فیلترینگ عبور کنند.
آنابل سربرنی استاد ارتباطات و رسانه های جهانی در مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی می گوید شبکه های اجتماعی و وبلاگ ها برای معترضان در خاورمیانه و آسیا سودمند بوده اند با این همه تاکید کرد که نباید برای توییتر اهمیتی بیش از حد متصور بود.
به گفته او :" در اعتراضات بعد از تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ در ایران و نیز در قیام تونس که منجر به سقوط بن علی رهبر این کشور شد بیش از حد نقش توییتر پررنگ شده بود در حالی که این یکی از ابزاری است که مردم از آن استفاده می کردند."
با این همه به گفته این استاد دانشگاه تطبیق این وب سایت با نیازهای مخاطبان منطقه ای آن به افزایش تاثیر آن کمک خواهد کرد.
471 page views
|
|
|
|