|
۲۵ کشور اتحادیه اروپا پیمان مالی تازهای امضا کردند
|
دویچه وله فارسی
کشورهای اتحادیهی اروپا تصمیم دارند با درسآموزی از بحران بدهیها سیاست صرفهجویی مالی سختی پیشه کنند. در نشست سران این کشورها در بروکسل، ۲۵ کشور عضو، پیمان مالی تازهای امضا کردند.
در نشست سران کشورهای عضو اتحادیهی اروپا که روز جمعه (۲ مارس/۱۲ اسفند) در بروکسل برگزار شد، از ۲۷ کشور عضو این اتحادیه ۲۵ کشور با پیمان مالی تازهای که آلمان و فرانسه مطرح کرده بودند موافقت و آن را امضا کردند.
تنها دو کشور بریتانیا و جمهوری چک که در حوزهی مالی یورو نیستند، به دلایل گوناگون با این پیمان مخالفت و از امضای آن خودداری کردند.
ضربهای دیگر بر اقتصاد رنجور یونان
در حالی که آژانس اعتبارسنجی "استاندارد اند پورز" با کاهش اعتبار مالی یونان ضربه تازهای بر اقتصاد بیمار این کشور وارد کرد، تصویب دومین بستهی کمک به یونان در مجلس آلمان با بحثهای داغی همراه شد.
توافق اتحادیه اروپا بر سر ادامه کمک مالی به یونان
وزیران دارایی کشورهای عضو اتحادیه اروپا توافق کردند دولت یونان را برای بار دوم از ورشکستگی نجات دهند. موافقت با پرداخت یک وام ۱۳۰ میلیارد یورویی به یونان پس از یک نشست ۱۲ ساعته حاصل شد. (21.02.2012)
احتمال کاهش اعتبار بیش از ۱۰۰ موسسه مالی بینالمللی
یک موسسه اعتبار سنجی اروپایی میگوید ممکن است رتبهی اعتباری ۱۷ موسسه مالی جهانی و ۱۱۴ موسسه اروپایی را کاهش دهد. این موسسات با کاهش سود دهی روبرو هستند و دورنمایی برای رشد سهام آنها وجود ندارد. (16.02.2012)
تعبیهی ترمزی برای بدهیها
کشورهایی که این پیمان را امضا کردند متعهد میشوند که سازوکار بازدارندهای برای بدهیهای مالی در سیستم حقوقی خود ایجاد کنند. طبق قاعدهای که در این زمینه درنظر گرفته شده است، از این پس بدهیهای تازه این کشورها اجازه ندارد از مرز نیم درصد تولید ناخالص ملی فراتر رود.
اگر کشوری نتواند سازوکار بازدارندهی افزایش بدهیهای خود را طبق توافق انجام شده درست تعبیه کند، میتوان از این کشور به دیوانعالی اروپا شکایت کرد. چنین شکایتی میتواند از سوی کشوری انجام گیرد که ریاست نوبتی شورای اتحادیهی اروپا را برعهده دارد.
اگر در زمان شکایت، بریتانیا یا جمهوری چک، ریاست نوبتی شورای اتحادیهی اروپا را برعهده داشته باشند، باید کشوری که رئیس نوبتی پیشین بوده یا رئیس بعدی شورا این کار را برعهده گیرد.
طبق این پیمان همچنین در آینده فقط کشورهایی میتوانند از صندوق کمک مالی یورو کمک بگیرند که این پیمان را به تصویب پارلمانهای خود رسانده باشند. این امر فشار بر ایرلند را افزایش خواهد داد که قصد دارد تصویب این پیمان را به همهپرسی بگذارد.
ایرلند هنوز به وامهای کمکی صندوق موقت نجات اروپا وابسته است. اگر این کشور بخواهد کمکهای تازهای بگیرد باید تا آنزمان پیمان مالی جدید را تصویب کرده باشد.
389 page views
|
|
|
|