|
كشتي ايران به دنبال 7 سهميه المپيك لندن
|
جام جم آنلاين
هر چه عقربههاي ساعت جلوتر ميرود و ورزش ايران خود را روز به روز به المپيك لندن نزديكتر ميبيند، دغدغهها براي حضور موفق يا دستكم آبرومند در اين رويداد بزرگ بيشتر ميشود؛ گرچه ورزشكاراني چون احسان حدادي در دووميداني، مليپوشان تكواندو و يكي دو وزنهبردار از اميدهاي كاروان ورزش ايران براي كسب مدال در آوردگاه لندن به شمار ميروند، اما باز هم همچون ادوار گذشته همه نگاهها متوجه كشتي خواهد بود و اينكه اين رشته افتخارآفرين در لندن و برخلاف پكن 2008 ميتواند نتايج درخشاني كسب كند يا خير.
حال كه رقابتهاي كشتي قهرماني آسيا در كرهجنوبي با موفقيت پشت سر گذاشته شده، بد نيست در فاصله كمتر از 5 ماه به آغاز المپيك، نگاهي بيندازيم به وضعيت اين رشته مدالآور.
در رقابتهاي جهاني امسال كشتي در استانبول تركيه گرچه تيمهاي ملي كشتي آزاد و فرنگي ايران مدالهاي در خور توجهي كسب كردند، اما نتوانستيم سهميههاي كامل المپيك را بگيريم. در كشتي آزاد حسن رحيمي با كسب مدال برنز وزن اول، مهدي تقوي و رضا يزداني با مدال طلاي اوزان 66 و 96 و صادق گودرزي با مدال نقره وزن 74 كيلو موفق به كسب سهميه ورودي المپيك شدند و سهميه 3 وزن 60، 84 و 120 كيلوگرم به رقابتهاي آتي موكول شد. در كشتي فرنگي اميد نوروزي و سعيد عبدولي با كسب مدال طلاي اوزان 60 و 66 كيلو و بشير باباجانزاده با كسب مدال برنز سنگين وزن موفق به كسب سهميه ورودي المپيك شدند تا محمد بنا و شاگردانش اميدهاي خود را براي كسب 4 سهميه باقيمانده در اوزان 55، 74، 84 و 96 كيلوگرم در رقابتهاي گزينشي مختلفي كه در پيش خواهد بود جستجو كنند.
به عبارتي كشتي ايران تنها 50 درصد راه المپيك را در نورديده است و با كسب 7 سهميه ورودي از 14 سهميه ممكن، بايد در اولين فرصت در رقابتهاي گزينشي المپيك در قاره آسيا كه فروردين سال آينده در قزاقستان خواهد بود، سهميههاي باقي مانده را به خود اختصاص دهد. البته غير از رقابتهاي قزاقستان به فاصله حدود يك ماه در چين و فنلاند نيز دو دوره رقابت گزينشي المپيك برگزار ميشود تا شرايط براي تكميل سهميه فراهم باشد. ناگفته پيداست كه چنانچه اين مهم در قزاقستان محقق شود، تمركز كشتي براي درخشش در كارزار لندن بيشتر خواهد شد.
قزاقستان، هدف بزرگ فرنگيكارها
كادر فني تيم ملي كشتي فرنگي از چندي پيش تكليف خود را براي حضور در قزاقستان مشخص كرد. طبق اعلام محمد بنا سرمربي تيم قرار است حميدسوريان، فرشاد عليزاده، طالب نعمتپور و قاسم رضايي در قزاقستان روي تشك بروند، رقابتهايي كه هر كشتيگير تنها در صورت فيناليست شدن در وزن خود، موفق به دريافت بليت لندن ميشود.
جمشيد خيرآبادي مربي تيم ملي كشتي فرنگي درباره استراتژي كادر فني به جامجم، گفت: «مطمئن باشيد كه در حال حاضر همه فكر و ذكر ما كسب 4 سهميه باقيمانده تيم در قزاقستان است و در اين رابطه با تمركز كامل برنامههاي خودمان را پيش ميبريم، گرچه حميد سوريان قدري دچار مصدوميت بوده و پس از بازيهاي آسيايي گوانگجو، در كوران مسابقات سطح بالا نبوده است، اما نبايد نگران او هم بود چرا كه به طور ويژه تمرينات لازم را براي او در نظر گرفتهايم و شك نكنيد كه سوريان سهميه المپيك را در وزن اول خواهد گرفت.»
نكته: با حضور دوباره رسول خادم در راس تيم ملي كشتي آزاد، اميدها به اين تيم دوچندان شده است. قهرماني مقتدرانه در آسيايي كره جنوبي، نشاندهنده اين است كه كشتي آزاد در قزاقستان 3 سهميه المپيك را به خود اختصاص ميدهد
خيرآبادي با اشاره به برنامه جامعي كه كادرفني براي حضور در المپيك طراحي كرده است، افزود: «يكي از اهداف جدي ما رقابتهاي گزينشي قزاقستان است و ميخواهيم با كسب هر 4 سهميه در اين رويداد با تمركز كامل و بدون دلمشغولي تيم را در 4 ماه باقيمانده تا المپيك به اوج آمادگي برسانيم. ما هدف بزرگي را در المپيك دنبال ميكنيم و آن هدف چيزي جز قهرماني در المپيك نيست. اتفاقي كه در طول تاريخ كشتي فرنگي ايران هيچ گاه رخ نداده است.»
رقيبان كشتي فرنگي
حميد سوريان دارنده 5 مدال طلاي جهان و ستاره بيبديل وزن 55 كيلوگرم كه به دليل آمادگي نداشتن، رقابتهاي جهاني را از دست داد، حالا در قزاقستان در شرايطي روي تشك ميرود كه از قاره آسيا تنها چين و كره شمالي در اين وزن سهميه گرفتهاند و علاوه بر كشتيگير كشور ميزبان، چوي گيو جين از كره جنوبي و كوهي هاسگاوا از ژاپن، آرسن رالي يف از قرقيزستان والدار حافظ اف از ازبكستان از جمله حريفان جدي سوريان به شمار ميروند.
فرشاد عليزاده نماينده وزن 74 كيلوگرم ايران كه در رقابتهاي جهاني به دليل مصدوميت ناكام ماند، در شرايطي در قزاقستان روي تشك ميرود كه آسخات ديلموخاستوف كشتيگير كشور ميزبان در اين وزن المپيكي شده و عليزاده بايد خود را آماده رويارويي با همه حريفان غيرقزاق خود ازجمله مين چول كيم از كره جنوبي و شيميزو از ژاپن كند.
طالب نعمتپور هم در وزن 84 كيلوگرم شرايط به مراتب سختتري دارد، چراكه هيچ يك از كشتيگيران قاره آسيا در اين وزن موفق به كسب سهميه المپيك نشدهاند و ميتوان از لي سه ئول از كرهجنوبي به عنوان جديترين حريف نعمتپور نام برد. ضمن اينكه نميتوان از كنار نام حريفان ازبكستاني و چيني كه احتمالا رستم سلطان اف و نينگ دانگ خواهند بود به سادگي گذشت.
قاسم رضايي در 96 كيلوگرم هم شرايط مشابه نعمتپور را دارد، چراكه همه كشورهاي آسيايي چشم به كسب سهميه المپيك در اين وزن را دارند. البته با توجه به شناختي كه از كشتيگيران كشورمان و شرايط حريفان آسيايي داريم، كشتي فرنگي ميتواند در قزاقستان بار خود را براي المپيك لندن ببندد.
كشتي آزاد بيدغدغه است
با حضور دوباره رسول خادم در راس تيم ملي كشتي آزاد، اميدها به اين تيم دوچندان شده است. قهرماني مقتدرانه در آسيايي كره جنوبي، نشاندهنده اين است كه كشتي آزاد در قزاقستان، 3 سهميه المپيك را به خود اختصاص ميدهد.
عليرضا رضايي يكي از دستياران خادم معتقد است كه برنامههاي آمادهسازي تيم گرچه خيلي دير آغاز شده، اما بتدريج كشتيگيران به مرز آمادگي مطلوب ميرسند. رضايي در اينباره گفت: طبيعي است كه ما هم هدفي جز كسب 3 سهميه باقيمانده در قزاقستان نداريم و در اين رابطه از هيچ تلاشي فروگذار نخواهيم كرد.
حريفان كشتي آزاد
در وزن 60 كيلوگرم نماينده ايران نبايد كار چندان دشواري براي كسب سهميه در پيش داشته باشد، چراكه در اين وزن يوموتو از ژاپن و ژوماگاژيف از قزاقستان موفق به كسب سهميه المپيك شدهاند و تنها كشتيگيراني همچون باتسايخان مغول و جانگ ميونگ از كره شمالي و همچنين نماينده كره جنوبي مدعيان جدي هستند.
در وزن 84 كيلوگرم شرايط كمي سخت است، چراكه همه آسياييهاي اين وزن چشم به كسب سهميه دارند و نماينده كشورمان بايد حريفاني همچون ماتسوموتو از ژاپن، كانات برديف از قزاقستان، آيبك يوسپوف از قرقيزستان و سوخيف از ازبكستان را خيلي جدي بگيرد.
در وزن 120 كيلوگرم هم شرايط به همين ترتيب است و بايد ديد ازبكستان كه در رقابتهاي جهاني تركيه نتوانست با آرتورتايمازوف نامدار و باتجربه به كسب سهميه نايل آيد در اين رقابتها بار ديگر به بازوان تواناي اين كشتيگير دل ميبندد يا اينكه يك كشتيگير ديگر را روانه مسابقات خواهد كرد؟ به هر حال در اين وزن كاسيپوف قزاقستاني، زيودينگ چيني و جارگالسيخان مغولستاني سوداي كسب سهميه المپيك را در سر دارند.
اميد توفيقي / گروه ورزش
468 page views
|
|
|
|