|
با افراد دوجنسی چگونه باید برخورد کرد؟
|
دویچه وله فارسی
شورای اخلاق آلمان گزارشی جامع در مورد حقوق افراد دوجنسی تهیه کرده است که دربردارنده پیشنهاداتی برای بهبود شرایط تبعیضآمیز این افراد در جامعه است. این میتواند آغاز تحولی اجتماعی برای دوجنسیها باشد.
"هرمافرودیتها" یا "دوجنسیها" افرادی هستند که جنسیت آنها از لحاظ ژنتیکی مشخص نیست و در ظاهر، هم نشانههای مردانه و هم زنانه دارند. به این صورت که آنها به طور همزمان هم بافت بیضه و هم بافتهای تخمدان دارند و از این رو وضعیت دستگاه تناسلی آنها مبهم است.
این افراد به دلیل نامشخص بودن جنسیتشان در اغلب فرهنگها دارای مشکلات متعددی هستند. حتی در کشورهای اروپائی نیز که تلاش میشود به افراد دوجنسی حقوق بیشتری اختصاص داده شود، باز آنها از گزند نگاه بدبینانه جامعه در امان نیستند. دوجنسیها یکی از عجیبترین اقلیتهای موجود در جوامع انسانی هستند.
افراد دوجنسی فقط در دوران بلوغ متوجه نامشخص بودن جنسیت خود میشوند، هنگامی که هورمونها باعث بروز تغییرات فیزیکی میشوند. چه حسی به این افراد دست میدهد، وقتی جامعه به آنها به عنوان افراد غیرعادی و بیمار نگاه میکند؟
"جنس سوم"
در فرهنگ غربی هرمافرودیت (Hermaphrodite) تا به حال یک اختلال محسوب میشد که بایستی درمان شود یا در موارد حاد تحت عمل جراحی قرار بگیرد. در آلمان نیز چنین دیدگاهی نسبت به افراد دوجنسی وجود داشت. حتی در مواردی، کودکان دوجنسی بدون در جریان قرار دادن خانوادهایشان، تحت عمل جراحی قرار میگرفتند. به این ترتیب که فرد دوجنسی در ظاهر تبدیل به زن میشد، در حالی که هورمونهای مردانه در بدن او فعال بود. اینگونه عملها معمولا پیآمدهای جبرانناپذیر روانی برای فرد به همراه داشتند.
انجمنهای حمایت از حقوق افراد دوجنسی سالهاست که تلاش میکنند تا هرمافرودیتها، به عنوان "جنس سوم" به رسمیت شناخته شوند. بسیاری از دوجنسیها خود را مشخصا مرد یا زن میدانند، اما معمولا در جامعه پذیرفته نمیشوند.
بنا بر آمارهای موجود، در آلمان ۸ هزار نفر با جنسیت مبهم وجود دارند. این گروه اقلیت در ساختار اجتماعی و حقوقی جامعه آلمان جایگاهی ندارند. شورای اخلاق آلمان از پائیز سال ۲۰۱۰ از سوی وزارت بهداشت این کشور این وظیفه را برعهده گرفته تا به سؤالاتی بپردازد که در رابطه با دوجنسیها و حقوقشان وجود دارد.
وظیفه شورای اخلاق آلمان مشورتدادن به مجلس و دولت دربارهی دامنهی تحقیقات مربوط به تکنولوژی ژنتیک و بیومدیکال و میزان کاربرد آنها بر روی انسانهاست. این شورا همچنین در بارهی مسائل اخلاقی، مرزهای مجاز در تحقیقات علمی بحث و تبادل نظر کرده و توصیههایی را در این عرصهها ارائه میکند.
458 page views
|
|
|
|