|
خرس طلایی برلین برای برادران تاویانی
|
بی بی سی فارسی
«سزار باید بمیرد» ساخته برادران تاویانی جایزه خرس طلایی جشنواره برلین را از آن خود کرد.
شصت و دومین دوره جشنواره برلین شامگاه شنبه هجدهم فوریه با اهدای جوایز خود به برندگان به کار خود پایان داد.
ویتوریو و پائولو تاویانی، فیلمسازان ایتالیایی که از مشهورترین برادران فیلمساز سینما هستند، اکنون از مرز هشتاد سالگی گذشته اند و طی شش دهه فیلمسازی جوایز بسیاری چون نخل طلا برای فیلم پدر سالار را از آن خود کرده اند.
آخرین ساخته تاویانی ها با عنوان «سزار باید بمیرد» که از محبوب ترین فیلم ها نزد منتقدان و تماشاگران جشنواره برلین بود، داستان نیمه مستند زندانیانی را بازمی گوید که غالباً بخاطر عضویت در مافیا و قاچاق مواد مخدر یا قتل به حبس های طولانی از جمله حبس ابد محکوم شده اند. زندانیانی که تحت تدابیر امنیتی شدید محافظت می شوند، اما فرصت یافته اند تا نمایشی را با هم تمرین و اجرا کنند.
نمایشی که این زندانیان در داخل سالن زندان برای تماشاگرانی از خارج از زندان اجرا می کنند، جولیوس سزار نوشته ویلیام شکسپیر است. زمانی که تماشاگران از سالن خارج می شوند، این زندانیان تحت تدابیر امنیتی شدید به سلول خود باز می گردند و به قول تاویانی ها « باز به سقف خیره می شوند.»
فیلم با یک بازگشت به گذشته تمرینات آنها را دنبال می کند.
جوایز دیگر
خرس نقره ای جایزه بزرگ هیات داوران جشنواره برلین به فیلم «فقط باد» ساخته بنس فلیگاف محصول مشترک مجارستان، فرانسه و آلمان رسید.
جایزه خرس نقره ای بهترین کارگردانی نصیب کریستین پتزولد برای فیلم آلمانی باربارا شد که یکی از محبوب ترین فیلم های جشنواره نزد منتقدان بود.
جایزه بهترین بازیگر زن به راشل مونزا برای فیلم ساحره جنگ و جایزه بهترین بازیگر مرد به میکل بو فولسگارد از دانمارک برای بازی در یک ماجرای عشقی سلطنتی تعلق گرفت.
جایزه دستاورد هنری برای فیلمبرداری دشت گوزن سفید نصیب لوتز ریته میر شد و جایزه بهترین فیلمنامه هم به فیلم «ماجرای عشقی درباری» نوشته نیکلای آرسل و راسموس هیستربرگ رسید.
جایزه ویژه ای هم به فیلم سوئیسی خواهر ساخته اورسالا مه یر تعلق گرفت.
سایر فیلم های بخش مسابقه عبارت بودند از : بازی های بچگانه (آنتونیو چاواریاس- اسپانیا)، کارت پستال هایی از باغ وحش(ادوین-اندونزی، هنگ کنگ، چین، آلمان)،ممنون(ماتیاس گلانسر/آلمان، نروژ)، تابو(میگوئل گومز- پرتغال، آلمان، برزیل، فرانسه)، امروز(آلن گومز- فرانسه، سنگال)، بدرود ملکه من( بنوآ ژاک- فرانسه، اسپانیا)،گروگان(بریلانت مندوزا- فرانسه، فیلیپین، آلمان، بریتانیا)، خانه برای تعطیلی آخرهفته(هانس کریستین اشمید، آلمان)، متورا(اسپیروس استاتوپولوس-آلمان، یونان)، به خانه آمدن(فردریک ویدو- فرانسه).
هیات داوران
امسال اصغر فرهادی فیلمساز ایرانی که سال قبل با فیلم جدایی نادر از سیمین خرس طلایی جشنواره برلین را برده بود، در کنار چهره های مطرح دیگر به داوری جشنواره برلین پرداخت.
رئیس هیات داوران جشنواره امسال مایک لی، فیلمساز بریتانیایی بود که با فیلم هایی چون برهنه و سالی دیگر در جشنواره های جهانی ستایش شده است.
دیگر اعضای هیات داوران جشنواره امسال عبارت بودند از: فرانسوا اوزون(فیلمساز/ فرانسه)، شارلوت گنزبورگ(بازیگر/ فرانسه، بریتانیا)، آنتون کوربین(کارگردان و عکاس/هلند)، جیک جیلنهال(بازیگر/ آمریکا)، بوآلو سانسال(نویسنده/ الجزایر)،باربارا سوکووا(بازیگر/ آلمان).
سینمای ایران
تنها فیلم بلند سینمای ایران که در جشنواره برلین به نمایش درآمد، پذیرایی ساده ساخته مانی حقیقی بود که در بخش پانوراما و خارج از مسابقه به نمایش درآمد.
این فیلم که همزمان در جشنواره فجر هم نمایش داده شد، داستان زوجی را بازمی گوید که در منطقه ای دورافتاده به خیرات پول می پردازند.
فیلم که با حضور مانی حقیقی(کارگردان و بازیگر) و ترانه علیدوستی(بازیگر) در جشنواره برلین به نمایش درآمد، آنچنان که باید مورد استقبال تماشاگران آلمانی و منتقدان بین المللی واقع نشد.
بجز این فیلم بلند، دو فیلم دیگر ایرانی هم در جشنواره برلین حضور داشتند. فالگوش ساخته محمدرضا فرزاد، مستندی بود که سعی داشت تاریخ سینمای ایران را به شکل موازی با انقلاب ایران دنبال کند و فیلم کنفرانس پرندگان ساخته آذین فیض آبادی به عنوان فیلمی محصول مشترک ایران و آمریکا و آلمان در جشنواره برلین شرکت کرد.
462 page views
|
|
|
|