|
تهدیدهای مردم «سرزمین خون و عسل» برای آنجلینا جولی
|
رادیو فردا
فیلم «در سرزمین خون و عسل» علیرغم آن که در کشورهای مختلف با استقبال عمومی مواجه شده، مخالفانی نیز داشته و همین امر موجب شده است که در چند وقت گذشته، آنجلینا جولی، کارگردان این فیلم، و برخی دستاندرکاران صربی این فیلم مورد تهدید قرار بگیرند.
آنجلینا جولی در این خصوص به روزنامه بریتانیایی گاردین گفته است که شخص او پیامهای تهدیدآمیزی را به صورت آنلاین دریافت کرده، شیشه اتومبیل یکی از دستاندرکاران فیلم وی نیز شکسته شده و تلفن و ایمیلهای برخی دیگر از اعضای این فیلم نیز هک شدهاند.
در کنار این تهدیدها اما فیلم «در سرزمین خون و عسل» که روز دوشنبه، ۲۴ بهمنماه، جایزه صلح جشنواره بین المللی فیلم برلین را از آن خود کرد، در کشورهای مختلف، از جمله بوسنی، مورد استقبال قرار گرفته است.
حدود پنج هزار تن از مردم سارایوو روز چهاردهم فوریه در سرمای جانسوز شبانه برای تماشای «در سرزمین خون وعسل» به سینما رفتند. نمایش این فیلم در مجتمعی ورزشی برگزار شد که امروز دورتادورش را گورهای جانباختگان جنگ در بوسنی فرا گرفته است.
به گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، نمایش این فیلم با استقبال زیاد تماشاگران همراه شد و در انتهای فیلم حضار خانم جولی و اعضای گروه تولیدی فیلم را ایستاده تشویق کردند و برایشان کف زدند.
آنجلینا جولی، که این فیلم نخستین تجربه او در مقام کارگردان به شمار می آید، در حالی که اشک در چشمانش حلقه زده بود، چند کلمهای به زبان بوسنیایی برای حاضران سخن گفت و ساخت «در سرزمین خون و عسل» را تجربهای زندگی ساز برای خود توصیف کرد.
یک روز پس از نمایش «در سرزمین خون و عسل» جولی در مصاحبهای با بخش بالکان رادیو اروپای آزاد / رادیو آزادی در هتل تاریخی محل اقامتش، هتل «هالیدی این» به گفت و گو پرداخت. این هتل در جریان جنگ بوسنی (۱۹۹۲- ۱۹۹۵) آماج خمپاره های صرب ها شده بود.
آنجلینا جولی در این گفتوگو اظهار کرد که برای ساخت این فیلم احساس مسئولیت زیادی میکرده و گفت: «خیلی تلاش کردم که آن چیزی را که باور داشتم فیلم خوبی خواهد شد بسازم، فیلمی که میدانستم تماشایش برای مردمی که اینجا آن را میبینند دشوار است، چون روایتگر دورهای در تاریخ این مردم است که برایشان بسیار دردناک است. البته واضح است که در هر تفسیر هنری از یک مسئله، از زندگی یک شخص، این حس را پیدا می کنید که هرگز نمیتوانید در حق وی عدالت را رعایت کنید، تلاش خودتان را میکنید و امیدوارید که کار موفق از آب درآید و به اندازه کافی برایش مایه بگذارید و به درستی از پس آن بر آیید. وحشت مرا برداشته بود.»
«در سرزمین خون و عسل» به جنگ بوسنی در دهه ۱۹۹۰ پرداخته و فیلم پیرامون داستان عشق «دنیل»، یک سرباز و پسر یک ژنرال صرب، و «آیلا»، هنرمند بوسنیایی، است؛ عشقی که با آغاز جنگ ابعاد ویرانگر و مبهمی پیدا می کند. «آیلا» از اردوگاه اسرا سر در میآورد، جایی که زنان به شکلی سازمان یافته مورد تجاوز جنسی قرار می گیرند، و فرمانده اردوگاه کسی نیست جز «دنیل».
آنجلینا جولی که در زمان جنگ بوسنی در دوران نوجوانی به سر میبرد میگوید بیتفاوتی و سکوت جهان در برابر فجایعی که در آن درگیری رخ داد برگه شرم آوری در تاریخ بشریت است.
به رغم جایگاه برجسته و تراز اول آنجلینا جولی در میان ستارگان هالیوود، این هنرمند زمان زیادی از وقت خود را صرف فعالیتهای بشردوستانه میکند. این هنرمند آمریکایی سفیر حسن نیت کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان نیز هست.
خانم جولی میگوید که وقتی برای ساخت این فیلم تحقیق میکرد، دلداده این نقطه از جهان شد و داستان جان به در بردگان از جنگ خانمانسوز دهه ۹۰ بوسنی عمیقاً برای او الهام بخش بود. ستاره پرآوازه هالیوود میگوید: «با خیلیها ملاقات کردم و در مواجه با این اشخاص تنها کاری که میکردم گوش دادن به حرفهایشان بود.»
464 page views
|
|
|
|