|
موفقيت های هنری و ميراث به جا مانده از ويتنی هيوستن
|
رادیو فردا
بيش از دويست ميليون نسخه از آلبوم ها و تک ترانه های ويتنی هيوستن به فروش رفته و ترانه مشهور وی به نام «هميشه تو را دوست خواهم داشت» به مدت ۱۴ هفته پياپی در صدر جدول پر فروش ترين ترانه های آمريکا بود. آلبوم وی به نام « باديگارد» جايزه بهترين آلبوم در جوايز «گرمی» سال انتشار را از آن خود کرد و موسيقی متن اين فيلم سينمايی يکی از پرفروش ترين موسيقی های متن در تاريخ سينما بوده است.
ويتنی هيوستن برای بازی در فيلم « همسر واعظ » ۱۰ ميليون دلار دريافت کرد و در سال ۲۰۰۱ يک قراردادی با ارزش ۱۰۰ ميليون دلار با شرکت توليد موسيقی « آرتيستا » امضا کرد. اجرای کنسرت های وی در طول سال ۲۰۱۱ بالغ بر ۳۶ ميليون دلار درآمد داشت.
اما اين خواننده موفق در عين حال سالها درگير يک طلاق پر دردسر و مبارزه مستمر با اعتياد به الکل و مواد مخدر بود. وب سايت « ای نيوز » از قول يکی از مديران مجله آمريکايی « فوربز» که برای انتشار ميزان ثروت افراد متمول اعتبار فراوانی دارد می نويسد: « شايعاتی وجود دارد که می گويند ويتنی هيوستن به هنگام مرگ کاملا ورشکسته بود و در سالهای آخر عمر خود با مشکل مالی شديدی روبرو بود.»
به اعتقاد کارشناسان مجله « فوربز » سالهای ۱۹۹۳ و ۱۹۹۴ از نظر مالی برای ويتنی هيوستون موفقيت آميز بود و در آن سالها او در فهرست زنان فعال در صنعت سرگرمی ها از نظر درآمد در مقام سوم قرار داشت.
اما به نظر می رسد که ثروت چند ده و حتی چند صد ميليونی را خيلی ساده تر از آنچه که بسياری فکر می کنند می توان به باد داد، و شايد شخصيت بی ثبات و پرحرارتی که صدای منحصر به فرد ويتنی هيوستن را خلق می کرد همان دليل است که ثروت وی را نيز به باد داد.
برای کسی مثل ويتنی هيوستن که در سالهای اوج موفقيت خود درآمد چند صد ميليون دلاری داشت در اين سالهای آخر درآمدهای چند ميليون دلاری شايد ناچيز و به سادگی قابل خرج کردن بود.
سايت «هافينگتون پست» از قول فردی در شرکت توليد موسيقی طرف قرارداد با ويتنی هيوستن می نويسد که وی در سالهای آخر از نظر مالی کاملا ورشکسته بود و برای تامين مخارج خود از اين شرکت در مقابل قراردادهای آينده اش پيش پرداخت می گرفت.
اسناد مربوط به مالکيت مستقلات نشان می دهد که حداقل دو خانه به ارزش تقريبی سه ميليون دلار در مالکيت وی بوده که يکی از آنها درسال ۲۰۰۶ در خطر مصادره بانک و طلبکاران بود. در مورد ميزان مالکيت و اموال ستاره های موسيقی در مطبوعات عامه پسند اغراق می شود، بنابراين بايد منتظر شد و ديد که پس از اعلام فهرست دارايی ها برای تقسيم ارثيه دارائی های ويتنی هيوستون واقعا چقدر بوده است.
به نوشته وب سايت «ای نيوز» شرکت توليد موسيقی «سونی» که صاحب حقوق معنوی اکثر آثار ويتنی هيوستن است مسلما از موضوع مرگ اين خواننده مشهور برای توليد و فروش بيشتر و دوباره آثار او استفاده خواهد کرد. اين شرکت پس از مرگ مايکل جکسون نيز کارزار تجاری مشابهی را به راه انداخت که در نتيجه آن ۳۵ ميليون نسخه از آلبوم های اين هنرمند در سراسر جهان به فروش رفت.
اما نکته متفاوت در مورد ويتنی هيوستن اين است که او خالق اشعار و يا سازنده آثار خود نبود و اين سهم وی يا بهتر است بگوييم وارثان وی را از ميزان درآمد ناشی از فروش آثار او به شدت تنزل می دهد.
به عنوان مثال ترانه سرای آهنگ مشهور «هميشه تو را دوست خواهن داشت» دالی پارتون است و بخش اصلی درآمد از بازفروش اين ترانه به وی خواهد رسيد.
«کلايو ديويس» يکی از مديران شرکت توليد موسيقی « سونی » که در حقيقت استعداد ويتنی هيوستون را در سنين نوجوانی کشف کرده است به عنوان مدير اصلی توليد اولين آلبوم های وی سهم زيادی از اين درآمد را نصيب خود خواهد کرد.
با اين همه برای خواننده موفق پرفروشی مثل ويتنی هيوستن که يک زمانی فروش آثار او در حد چند صد ميليون نسخه بوده است سهم او از فروش مجدد اين آثار هر چقدر هم که ناچيز باشد باز هم درآمد چشمگيری خواهد بود.
در روزها و هفته های آينده مسلما جزييات ميراث مالی او بيشتر مشخص خواهد شد.
439 page views
|
|
|
|