|
رویترز: دست کشیدن تجار مالزی از صدور روغن خوراکی نخل به ایران
|
رادیو فردا
به دنبال خبر بدهی میلیونی تجار ایرانی به هندیها به دلیل تحریمها، خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه در گزارشی مشابه از قطع صدور روغن نخل مالزی به ایران خبر داد. صادرات روغن نخل به ایران «از حدود سه ماه پیش» دیگر انجام نشده است.
این خبرگزاری به نقل از یک تاجر مالزیایی فعال در این زمینه میگوید که «بیشتر شرکتهای فروش روغن نخل» در مالزی «از اواخر سال گذشته» میلادی، ۲۰۱۱، دست از صادرات این محصول عمدتا خوراکی به ایران کشیدهاند.
این تاجر که نخواسته است نامش فاش شود گفته است: «پرداختها انجام نمیشود و هیچ شرکتی نمیخواهد با این وضع سیاسی پرتنش خطر کند و به ایران جنس بفرستد.»
خبرگزاری رویترز میگوید که تحریمهای یکجانبه ایالات متحده و اتحادیه اروپا کار استفاده از اعتبارنامه و پرداخت از طریق واسطهها در کشور دوبی را برای خریداران ایرانی روغن نخل بسیار دشوار ساخته است.
این خبر تنها یک روز پس از آن منتشر شده است که روز سهشنبه خبر رسید تجار ایرانی به دلیل همین تحریمها از پرداخت پول ۲۰۰ هزار تن برنج به همتایان هندی خود بازماندهاند.
به گفته تجار هندی، حدود ۲۰ شرکت ایرانی در ماه گذشته میلادی از پرداخت بدهیهای خود به آنها بازماندهاند، و به همین دلیل صنف صادرکنندگان برنج هند «خواستار مداخله دولت هند در این امر» شده است.
آمریکا از آغاز سال جاری میلادی تحریمهای تازهای را با هدف کاستن از درآمد نفتی ایران بر جمهوری اسلامی تحمیل کرد و در ماه جاری نیز باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، بار دیگر حلقه این تحریمها را تنگتر کرد و به بانکهای کشور خود این قدرت را داد که داراییهای بانک مرکزی ایران در ایالات متحده را مسدود کنند.
همین تحریمها به علاوه تحریمهایی که متحدان آمریکا از جمله اتحادیه اروپا بر تهران تحمیل کردهاند باعث شده است که کار ایران با جمعیتی حدود ۷۵ میلیون نفر برای دریافت پول نفت با دشواری بسیار همراه شود.
اما در این میان فقط نفت و پول فروش آن نیست که بهسختی به دست مقامات تهران میرسد، تحریمها اکنون بر ورود مواد خوراکی به ایران اثر گذاشتهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، تجار اوکرایینی و کلا اروپایی به دلیل مشکلات پرداخت دیگر به دنبال ارسال غله اوکرایین به ایران نیستند.
پیش از این نیز در هفته گذشته پنج کشتی حامل غله برای ایران در پی تحریمهای جدید اتحادیه اروپا و توقف معاملات پولی و بانکی نتوانستند بار خود را در ایران تخلیه کنند و لاجرم راهی کشورهای دیگر از جمله دوبی و سنگاپور شدند.
در همین زمینه، پیش از قطع صادرات روغن نخل به ایران، شرکتهای مالزیایی یا مستقیما کالای خود را به ایران میفروختند یا آن را از طریق دوبی ارسال میکردند.
به گزارش رویترز، روغن خوراکی مالزیایی در دوبی انبار و دوباره بسته بندی میشد و سپس به سوی بندرعباس به راه میافتاد.
روغن نخل ماده اصلی تولید انواعی از محصولات از جمله سوختهای زیستی و روغن خوراکی است.
بنا بر آمارهای موجود، ایران ماهانه ۳۰ هزار تن روغن نخل خریداری میکند که بخش اعظم آن از مالزی میآید. همچنین رویترز میگوید که مالزی سال گذشته نزدیک به ۳۵۰ هزار تن روغن نخل به ایران فرستاده است که بهایی حدود ۳۸۰ میلیون دلار دارد.
379 page views
|
|
|
|