|
سیمپسونها هم در ایران وارد لیست سیاه شدند
|
رادیو دویچه وله
پس از باربی، سیمپسونها نیز در ایران از کار بیکار شدند. فروشندگان اسباببازی دیگر اجازه فروش محصولاتی را که برای این مجموعه تلویزیونی تبلیغ میکنند، ندارند و در صورت سرپیچی فروشگاه آنها «پلمپ» خواهد شد.
محمد حسین فرجو، دبیر شورای نظارت و سیاستگذاری اسباببازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عروسکهای سیمپسون را ترویجدهنده فرهنگ غرب و ناهمخوان با فرهنگ اسلامی خواند.
پخش مجموعهکارتونی «خانواده سیمپسونها» از سال ۱۹۸۹ از شبکه تلویزیونی فاکس آغاز شد و تاکنون ۴۹۸ قسمت از آن ساخته شدهاست. این برنامه با طنزی انتقادآمیز زندگی یک خانواده از طبقه متوسط جامعه آمریکایی را به تصویر میکشد. این مجموعه از زمان آغاز پخش تا به امروز دهها جایزه معتبر هنری دریافت کرده است.
به گفته آقای فرجو، این ممنوعیت به طور کلی شامل تمام اسباببازیهایی میشود که مظهر بزرگسالان است یا تأکید بر جنسیت دارد. همچنین اسباببازیهایی که موزیک تند غربی پخش میکنند یا خوانندهایی روی موزیک میخواند و حتی سرویسهای آشپزخانهای که دارای گیلاس مشروب هستند نیز ممنوع اعلام شدهاست.
روزنامه شرق مینویسد:«شورای نظارت و سیاستگذاری اسباب بازی با شخصیتهایی چون سوپرمن و اسپایدرمن که هدفشان گسترش فرهنگ غرب و برهنگی نیست و به مظلومان کمک میکنند مخالفتی ندارد.»
باربی تحت تعقیب پلیس امنیت
پیشتر رسانههای ایران از مسئولیت پلیس نظارت بر اماکن عمومی تهران برای جلوگیری از فروش «عروسکهای باربی» خبر دادند. این تصمیم در راستای طرح موسوم به «امنیت محله محور» از تاریخ ۲۶ دی امسال اجرا شده است.
فروش عروسکهای باربی در ایران ممنوع شده است
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۸۳ عروسکها «دارا و سارا» را بهعنوانی "عروسکهای ملی" به بازار عرضه کرد. این دو نماد خواهر و برادری هستند که رقیب عروسکهای «باربی و کن» محسوب میشدند.
این خواهر و برادر که هر بار لباس یکی از اقوام ایرانی را به تن داشتند، به دلیل طراحی ضعیف، وزن سنگین و قیمت بالا نتوانستند در مقایسه با عروسکهای معمولی چینی هم موفقیتی کسب کنند. در این میان وسایل جانبی سارا و دارا نظیر دفتر، برچسب و ... هم تولید شدند که در نهایت به نظر نمیرسد توانسته باشند جایی برای خود در میان کودکان باز کنند.
محمد علی زم، رئیس پیشین حوزهی هنری در این باره میگوید: «باربی دست کودک شما را گرفته و با خود به جایی برده است که سارا هم اگر رویش میشد، لباسش را عوض میکرد و به دنبالش میتاخت.»
ارزش واردات اسباببازی ایران در سال گذشته به ۵۷ میلیون دلار رسید که به گفته برخی مسوولان از این مقدار۲۵درصد آن از راه قاچاق بوده است. اما برای واردات قانونی، کمیسیون صدور مجوز شورای نظارت اسباببازی تصمیم گیرنده است.
این کمیسیون موارد مغایرت اسباببازیها با فرهنگ اسلامی را با تشکیل کلاسهائی به همکاران خود آموزش میدهد. در شرایطی که این کمیسیون قادر به تصمیمگیری نباشد، بررسی و اظهار نظر بر عهده دبیرخانه شورای نظارت است.
368 page views
|
|
|
|