|
افت 30 هزار تومانی قیمت سکه در بازار
|
دنیای اقتصاد-
قیمت سکه در بازار به دنبال برخی شایعات با کاهش شدید 30 هزار تومانی تا بعد از ظهر دیروز به 800 هزار تومان رسید. در بازار ارز نیز افت قیمتها منجر به کاهش نرخ دلار تا 1810 تومان شد که نسبت به روز دوشنبه تقریبا 30 تومان افت داشته است.
دیروز با وجود افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی تا 1740 دلار، قیمت سکه با افت روبهرو شد که انتشار برخی شایعات در بازار ازجمله احتمال کاهش قیمت پیش فروش سکه برای هفته آینده موجی از کاهش قیمت را درابتدا متوجه بازار بورس آتی و در مرحله بعد متوجه بازار نقدی سکه کرد.
انتظار بازار برای تعیین قیمت پیش فروش سکه با در نظر گرفتن قیمت رسمی جدید دلار، به انتظار برای کاهش قیمت نقدی سکه نیز دامن زده است.
در همین حال یکی از صرافان به دنیای اقتصاد گفت: اگر چنین شرایطی مطرح باشد، این به معنی آن است که بانک مرکزی به بازار از طریق فروش ارزان سکه، دلار ارزان تزریق میکند که در این صورت تزریق فیزیکی اسکناس به بازار نیز محتمل است. در حالی که مسوولان در روزهای اخیر به شدت با روشهای گذشته در تزریق فیزیکی ارز مخالفت داشتهاند. از این رو این احتمال تا حدودی ضعیف است.
در همین حال پیشنهادهای مطرح شده برای تغییر در شیوه فروش سکه در بانک کارگشایی در بانک مرکزی نیز ممکن است تا حدودی جذب سکه بانکی به سوی متقاضیان خرد را نیز تسهیل کرده و به افت قیمت سکه بینجامد. روزهای گذشته پیشنهاد شده بود که بستههای 100 تایی سکه به بستههای کوچکتر تقسیم شده و به سهولت در اختیار متقاضیان خرید نقدی سکه قرار گیرد.
بازار ارز
روز گذشته قیمت دلار نیز در سراشیبی افتاد که دلیل ذکر شده برای آن پیش فروش و تزریق درهم از سوی امارات بوده است. گفته شده قیمت درهم برای تحویل در روزهای آتی از این طریق به مراتب زیر 500 تومان خواهد بود.
در بازار اما قیمت ارز اگرچه به نرخ دولتی 1226 تومان عرضه نشده و به کسی داده نشده است، اما فضای روانی بازار بنا بر برخی دلایل گفته شده روبه کاهش داشت. روز گذشته در خیابان فردوسی و چهارراه استانبول تقریبا تمامیصرافیها با نصب کاغذ نوشتهای امتناع خود از معامله ارز را اعلام کرده بودند.
در این میان برخی صرافان نسبت به گزارش یک خبرگزاری مبنی بر لزوم تعطیلی و برخورد شدید بانک مرکزی با صرافانی که نمیخواهند دلار 1226 تومانی بفروشند، انتقاد کردهاند. این خبرگزاری از بانک مرکزی خواسته بود تا صرافیها رابه دلیل آنچه وی عدم فروش ارز دولتی از سوی آنان خوانده بود، تعطیل کند.
این خبرگزاری در تیتر مطلب خود آورده بود: «آقای رییس کل صرافیها را تعطیل کنید» که یکی از صرافان به نمایندگی از طرف برخی همصنفان خود به آن پاسخ داده است.
واکنش یک صراف به جنجال یک خبرگزاری
در وبلاگ یکی از صرافان قدیمیآمده است: با کمال تاسف میبینیم خواستار تعطیلی صرافیها شدهاند و مدعی شده که صرافیها تخلف کردهاند، از طرفی عنوان کردهاند که صرافیها از خرید و فروش ارز بر اساس برنامه مصوب امتناع میکنند که چیز عجیبی نیست و مردم شاهد آن هستند و از طرفی مدعی میشوند که اگر مردم ارز به نرخ آزاد تقاضا کنند به هر میزان به آنها میفروشند؛ در صورتی که چنین مطلبی کاملا نادرست است و برگرفته از تخیلی وهمآلود است، آیا این خبرگزاری به 500 صرافی مجاز مراجعه داشته و شاهد معاملات ارز غیر رسمیآنها بوده است که چنین افترا میزند؟ آیا منصفانه است توقع داشته باشیم صرافیها موجودی ارز خود را بدون امکان خرید ارز به نرخ مصوب عرضه کنند؟
کدام گمانهزنی مبتنی بر عقل سلیم قبول میکند که صرافان قانونی که تحت نظر بانک مرکزی فعالیت میکنند در ایجاد چنین فضایی در بازار ارز دخیل باشند یا تمایلی به آن داشته باشند؟ اگر این بود چرا دیگر تحت نظر بانک مرکزی خود را قرار میدادند و بابت آن متحمل هزینههای مربوط به فعالیت قانونی میشدند ؟
آیا صرافان اخلاق مدارتر هستند که مقررات جلوی فعالیت قانونی و منطقی آنها را گرفته و برآن اساس به ناچار فعالیتشان متوقف شده و آینده شغلشان را تیره میبینند و تحت انواع فشارها هستند یا عناصری که مدعی امانتداری و اخلاق مداری هستند؟
402 page views
|
|
|
|