|
تغيير مستمر شيفت کاری نارسايی های قلبی را افزايش می دهد
|
نتايج تحقيقات جديدی که در «بریتیش مدیکال جورنال» (British Medical journal) منتشر شده نشان می دهد که احتمال ابتلا به نارسايی های قلبی در ميان افرادی که در شيفت های مختلف و ازجمله شيفت شب کاری می کنند به نسبت سايرين بيشتر است.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی اين تحقيقات در مورد حدود دو ميليون نفر صورت گرفته است و نشان می دهد که تغيير مستمر شيفت کاری افراد و شب کاری باعث می شود که ساعات طبيعی فعاليت بدن اين افراد به طور متناوب به هم خورده و در نتيجه زمينه را برای ابتلای به نارسايی های جسمی گوناگون تشديد می کند.
در تحقيقات قبلی نيز مشخص شده بود که شيفت های متغير و شب کاری می تواند احتمال ابتلا به مرض قند و فشار خون را افزايش دهد. به گفته پژوهشگران کاستن از تعداد شيفت های شب کاری می تواند به کاهش يک چنين نارسايی هايی در ميان افراد کمک کند.
در تحقيقات اخير پژوهشگران در کانادا و نروژ ۳۴ مورد از پژوهش های گسترده ميدانی را بررسی کرده اند. در مجموع نزديک به ۱۷ هزار مورد از نارسائی های قلب و عروق بررسی شده که شش هزار مورد سکته قلبی و قريب به دو هزار مورد انسداد رگ ها و نرسيدن خون به مغز را شامل می شده است.
بروز يک چنين نارسايی ها و بيماری های قلبی در ميان افرادی در شيفت های مختلف کارمی کنند به نسبت سايرين بيشتر است. به عنوان مثال شيفت شب حدود ۲۴ درصد احتمال بروز حمله قلبی و انسداد رگها و حدود پنج درصد احتمال بروز سکته را افزايش می دهد.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی پژوهشگران درعين حال تاکيد کرده اند که کار در شيفتهای گوناگون و يا شب کاری با وجود افزايش احتمال ابتلا به بيماريهای قلبی لزوما با افزايش خطر مرگ بر اثر چنين نارسايی هايی ارتباط ندارد. دراين تحقيقات علاوه بر ساعات و شيفت های کاری، عوامل ديگری نظير وضعيت اقتصادی – اجتماعی، سلامت عمومی و رژيم غذايی اين افراد نيز مورد بررسی قرار گرفته است.
يکی از تنظيم کنندگان اين گزارش تاکيد می کند که افرادی که به طور مستمر شب کاری می کنند معمولا خيلی بد می خوابند و به احتمال زياد رژيم غذايی خوبی ندارند. اين افراد به دليل بيدار ماندن در طول شب از خستگی مفرط دستگاه عصبی رنج می برند و معمولا در طول ساير ساعات روز ممکن است به نيازهای ديگر بدن توجه نکنند. يکی از پيامدهای اين وضعيت می تواند چاقی مفرط و يا بالا رفتن ميزان کلسترول باشد.
در اين تحقيقات توصيه شده که انجام آزمايش های مربوط به تشخيص سلامتی عمومی افراد در مورد اين بخش از کارکنان و کارگران بايد با فاصله های کوتاهتری صورت بگيرد تا بروز هر گونه بيماری به سرعت تشخيص داده شود. در عين حال از طريق آموزشهای دقيق بايد به اين افراد آموخت که چگونه بروز اين نارسايی ها را در مراحل اوليه تشخيص داده و به شکل مناسب به فکر درمان آن باشند.
شبکه خبری بی بی سی به نقل از يکی از تنظيم کنندگان اين گزارش می نويسد که شب کاری می تواند به عادت های ناسالم ديگری از جمله از دست دادن اشتها، مشکلات در دستگاه گوارش، استفاده بيش از حد از داروها و مواد انرژی زا و حتی مشکلات در تنظيم رابطه در محيط خانواده و روابط اجتماعی منجر شود.
به گفته پژوهشگران مجموعه اين عوامل می تواند به کاهش بازدهی کار اين افراد و بروز سوانح در حين کار منجر شود. به همين خاطر ميزان و استمرار دوره های شب کاری افراد بايد با دقت کنترل شود.
ساعات شيفت شب هيچگاه نبايد از دوازده ساعت بيشتر باشد. و در فاصله هر مورد شب کاری طولانی افراد بايد حداقل دو شبانه روز کامل برای بازگشتن به حالت عادی داشته باشند.
در پايان اين گزارش تاکيد شده است که در اکثر کشورهای جهان تعداد افرادی که در شيفت های متغير و يا شيفت شب کار می کنند رو به افزايش است و بنابراين بايد به شرايط و نيازهای ويژه ين افراد توجه بيشتری کرد.
1592 page views
|
|
|
|