|
کدام سرویس «ویپیان» ناشناس ماندن شما را جدی میگیرد
|
وی پی ان فقط برای دور زدن فیلترینگ نیست بلکه برای حفظ امنیت هم به درد میخورد البته اگر خودش از طرف سازمانهای امنیتی نیامده باشد! از وقتی معلوم شده که هر کاری که روی اینترنت انجام میدهیم ثبت و نگهداری میشود، تعداد کسانی که از این طریق به اینترنت وصل میشوند در همه دنیا زیاد شده. ولی همه ویپیان ها به یک اندازه امنیت ما را جدی نمیگیرند، مثلاً برخیشان آدرس آی پی شخص را تا مدتها نگاه میدارند. سایت «تی اف» چند سؤال از شرکتهای مختلف وی پی ان پرسیده، سؤالهایی نظیر این که «دقیقاً چه اطلاعاتی از کاربران نگه میدارید و برای چه مدت؟ چه راههایی برای مقابله با سوء استفاده دارید؟ امنترین الگوریتم رمزگذاری که به کاربران پیشنهاد میکنید چیست؟
و این هم جوابها:
Private Internet Access میگوید هیچ ترافیک و دادهای را ثبت نمیکند. مرکزش آمریکاست که یکی از معدود کشورهایی است که شرکتهای اینترنتی را مجبور به حفظ دادهها نمیکند. ترافیکها را هم دیدهبانی نمیکند و از آن جا که هیچ اطلاعاتی را نگه نمیدارد امکان تفویض اطلاعات کاربری به دولتها در صورت حکم دادگاه را هم ندارد. در ضمن میگوید تنها شرکتی است که سیستمهای کدگذاری متنوعی در دسترس کاربرانش قرار میدهد و خودش سیستمهای AES-128، SHA1 و RSA2048 را پیشنهاد میکند. البته این سایت پولی است.
IPVanish هم میگوید از سیاست «ثبت – بی – ثبت» پیروی میکند و ترافیکها را ثبت نمیکند. در آمریکاست و از قوانین آمریکا پیروی میکند. کاربران را به هیچ وجه و دلیلی دیدهبانی نمیکند و هیچ گونه ترافیکی را هم مسدود نمیکند. استفاده از آن هم مجانی است.
privacy.io میگوید هیچ اطلاعاتی را روی سرورهای وی پی ان خود حفظ نمیکند. ولی اگر مشکل فنی پیش بیاید، بعد از کسب اجازه از کاربر مورد نظر برای مدتی که کار تعمیر طول بکشد، اطلاعات را نگهداری میکند. در استرالیا مستقر است ولی از آن جا که دولت این کشور تغییر کرده و ممکن است مشکلاتی برای حریم خصوصی پیش بیاید، میخواهند مرکزشان را عوض کنند. فقط SMTP port 25 را فیلتر میکنند تا اسپم را کم کنند ولی غیر از آن همه پروتکلها آزاد است. این سایت هم پولی است، ولی امکانات جالبی دارد و مثلاً میتوان فقط برای استفاده یک روز پول داد که نیم دلار است و برای استفادۀ مقطعی در صورتی که paypal داشته باشید به درد میخورد.
mullvad هم که یک شرکت سوئدی است میگوید هیچ اطلاعاتی را ثبت نمیکند. کاربران را دیده بانی نمیکند مگر در موارد استثنایی مثل حملات محروم سازی از سرویس (DoS attacks) که نمیشود نادیده گرفت. از وی پی ان باز استفاده میکنند و اگر کسی اصرار داشته باشد PPTP در اختیار میگذارند ولی خودشان به هیچ وجه توصیه نمیکنند و میگویند الگوریتمهای رمزنگاری و طول کلیدها مهم هستند ولی اغلب خیلی توجه جلب میکنند و باعث میشوند به مسائلی نظیر نشت و امنیت کامپیوتری که ارزیابی از آنها مشکلتر است توجه نشود. این سایت پولی است ولی میشود به طور مجانی آن را امتحان کرد.
Anonymizer میگوید وقتی کاربرر وارد شد آی پیاش ثبت میشود تا بتوانیم بهترین خدمات را بدهیم ولی بعد از یک شبانه روز این اطلاعات پاک میشود. زمان و دادههایی که استفاده شده ثبت نمیشود. در ضمن همه مشتریها وقتی از آی پی خودشان خارج میشوند از یک آی پی مشترک استفاده میکنند که به طور روزانه تغییر میکند که حتی این هم دیده بانی نمیشود. این وی پی ان هم پولی است ولی میتوان به مدت دو هفته مجانی استفاده کرد.
cyberghostvpn به آزادی بیان معتقد است و اطلاعات و رفتار وبگردی کاربرانش را ثبت نمیکند. میگوید مردم در کشورهای غیر دمکراتیک در معرض خطر جدی قرار دارند و اگر بخواهیم از شیوههای کسب اطلاعات از آنها استفاده کنیم ممکن است جانشان را به خطر بیندازیم. این یک شرکت رومانیایی است و در اتحادیۀ اروپا فعالیت میکند. و از آن جا که هیچ اطلاعاتی ثبت نمیکند نمیتواند هیچ اطلاعاتی را هم به دولتها بدهد. نسخۀ مجانی هم دارد.
HideIPVPN یک شرکت آمریکایی است، هیچ اجبار قانونی به ثبت اطلاعات ندارد و آدرس آی پی کاربران را هم ثبت نمیکند. فقط اسم کاربری را که کاربر خودش انتخاب کرده کنترل میکند که ببیند درست وصل شده یا نه. اطلاعاتی را هم که ثبت میکند بعد از سه روز از بین میبرد. این شرکت هم از آی پی مشترک برای یوزرها استفاده میکند و به همین خاطر معلوم نیست چه کسی کجا رفته و چه کار کرده است. استفاده از آن پولی است ولی یک امکان کوتاه مدت مجانی هم دارد.
SlickVPN زمان استفاده و آی پی کاربران را حفظ نمیکند. دروازههای ارتباطیاش از طریق RAM کار میکنند و روی دیسک ذخیره نمیشوند به طوری که حتی در صورت قطع اجباری همه اطلاعات از دست میرود. استفاده از امکان این شرکت پولی است ولی میتوان به طور ارزان استفاده روزانه خرید.
HIDE.ME میگوید حریم خصوصی کاربران برایش اهمیت بسیار دارد. به همین خاطر خوشههای وی پی ان پخش با گرههای مستقل عمومی ایجاد کرده که هیچ یک از دادههای مشتریان ثبت نمیشود. این یک شرکت مالزیایی است و میگوید حتی در صورت اجبار دولتی کمپانی اجباری به دادن اطلاعات ندارد و حتی وقتی کاربران ثبت نام میکنند، اطلاعات بسیار کمی از آنها ذخیره میشود. در صورتی که دولت خواست که اطلاعات مربوط به یک کاربر مشخص ثبت شود آن کاربر مطلع خواهد شد. این یکی هم پولی است ولی میتوان به طور مجانی امتحانش کرد.
Seed4.me ارتباطات کاربری را مانیتور نمیکند ولی اطلاعات هر جلسه را به مدت یک هفته نگه میدارد تا بتواند در مورد سلامت شبکه کمک رسانی کند و میگوید این دادهها نه روی سرورهای وی پی ان بلکه روی سرورهای مرکزی امن حفاظت میشوند. این یک شرکت تایوانی است و هر چند سرورهای وی پی ان در آمریکا، هنگکنگ، انگلستان و هلند هستند ولی روی این سرورها هیچ اطلاعاتی ثبت نمیشود. جلوی فعالیتهایی نظیر اسپم و حملات از طریق فایروال گرفته میشود. امکان استفاده مجانی به مدت چند هفته وجود دارد.
آرام برادران tech.khodnevis.org
1667 page views
|
|
|
|